Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Záhada okolo záložní firmy Index pokračuje!

Cennosti chceli muži zobrať aj zo záložne na košickej stanici.
Cennosti chceli muži zobrať aj zo záložne na košickej stanici.

KOŠICE - V stredu ráno do siedmich prevádzok na celom Slovensku vtrhli muži a okrem peňazí a založených vecí chceli zobrať aj počítače s dátami klientov. Tentoraz im však akcia nevyšla podľa predstáv, pretože úspešní boli len vo Zvolene. Firma škody vyčíslila zhruba na 2 milióny Sk.

„Priebeh celej akcie bol zhodný s tou zo začiatku novembra,“ uviedol hovorca spoločnosti Vladimír Špinner. Do záložne vbehli chlapi, ktorí sa snažili prelomiť zábrany a dostať sa k založeným veciam. Vo väčšine prípadov však zamestnanci zalarmovali políciu a do jej príchodu lupičom fyzicky bránili zobrať cennosti a peniaze. V novembri z 15 prevádzok museli po tomto prepade nechať zatvorených 12, škodu vtedy vyčíslili na 30 miliónov Sk. Tento týždeň prepadli 7 pobočiek záložne na celom Slovensku.

„Muži sa preukázali dokumentmi, ktoré ich oprávňujú na exekúciu firmy. Na firmu však žiadna neexistuje. Právnici teraz zvažujú, aké kroky spoločnosť Index podnikne,“ dodal V. Špinner. Pred tromi mesiacmi firma podala trestné oznámenia. Aj keby na firmu exekúcia uvalená bola, nie je možné zobrať veci tretích osôb - založené veci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu