Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dopravná akcia v Bratislave: Priestupky zistili u 36 vodičov a dvoch chodcov

BRATISLAVA - Na území Bratislavského kraja sa v utorok uskutočnila policajná akcia s názvom "Bezpečné priecestia". Policajti železničnej a dopravnej polície na vybraných železničných priecestiach a v ich okolí dohliadali na dodržiavanie dopravných predpisov.

"V priebehu dňa policajti skontrolovali 16 železničných priecestí, ani v jednom prípade poruchu nezistili," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Ako dodala, počas akcie policajti zistili priestupky u 36 vodičov a dvoch chodcov.

"Policajti zadržali dva vodičské preukazy a jedno osvedčenie o evidencii vozidla. Požitie alkoholu u účastníkov cestnej premávky, rušňovodičov alebo iných osôb podieľajúcich sa na zabezpečovaní dráhy alebo dopravy na dráhe policajti nezistili," priblížila hovorkyňa s tým, že podobné dopravné akcie sa budú v Bratislavskom kraji organizovať aj v budúcnosti.

"Pripomíname všetkým účastníkom ciest, nie len vodičom, ale aj chodcom či cyklistom, aby dbali na zvýšenú opatrnosť pri vchádzaní a prejazde železničnými priecestiami, najmä v miestach, kde nie sú závory a rešpektovali výstražné svetelné a zvukové znamenia na priecestiach," zdôraznila hovorkyňa s tým, že pred vstupom na železničné priecestie sa treba presvedčiť, či je bezpečné prejsť bez ohrozenia života a zdravia.

"Neuváženým vstupovaním do priestoru dráh sú ohrození aj cestujúci vo vlaku, ktorí sa pri náhlom brzdení môžu zraniť," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu