Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Neďaleko Košíc vybuchol plyn: V dome sa nachádzalo deväť ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Poškodené autá a strechy na dvoch rodinných domoch, také sú následky sobotňajšieho výbuchu na vysokotlakovom rozvode plynu v obci Hrašovík pri Košiciach. Polícia už začala trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci a prečin všeobecného ohrozenia.

Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jána Mésarová, v sobotu okolo 17:00 z nezistených príčin explodovala vysokotlaková plynová rúra 1,5 metra pod zemou. „V blízkosti miesta havárie boli dva rodinné domy, pričom v jednom sa nachádzalo deväť osôb, z toho dve deti. Našťastie nebol nikto zranený,“ informoval dnes dôstojník operačného strediska košických hasičov Roman Keruľ.

„V blízkosti miesta havárie boli dva rodinné domy, pričom v jednom sa nachádzalo deväť osôb, z toho dve deti. Našťastie nebol nikto ranený,“ informoval dnes dôstojník operačného strediska košických hasičov Roman Keruľ.

Podľa predbežného odhadu majiteľovi domu Petrovi Kubišovi z Hrašovíka vznikla na dome a autách škoda približne 20 000 eur. Majiteľom novostavby druhého poškodeného domu je Ondrej Bartoš z Družstevnej pri Hornáde, ktorý v čase výbuchu v dome nebol. Hasiči zatiaľ predbežnú škodu na jeho dome nestanovili

Silný výbuch vystrašil obyvateľov v sobotu (17.5.) podvečer. "Myslel som si, že spadlo lietadlo. Keď som sa prišiel pozrieť, čo sa stalo, tak to veľmi silne hučalo. Ani hasiči sa k tomu veľmi neodvážili prísť," povedal obyvateľ z Košickej Novej Vsi, ktorého silná rana vystrašila. Na miesto dorazili policajti, plynári a hasiči. "Máme tu štyri vozidlá, zatiaľ nevieme presne, čo sa stalo," informoval v sobotu operačný dôstojník košických hasičov.

„V súčasnosti na odstránení problému stále pracujeme, robia sa kontroly na mieste a kolegovia zisťujú podrobnosti. Ak bude niečo nové, budeme verejnosť informovať,“ povedala dnes ráno Ivana Zelizňáková zo spoločnosti SPP – distribúcia. Doložila, že sa to týka aj otázky odškodnenia poškodených.

Pre výbuch na vysokotlakovom rozvode je bez dodávok plynu viac ako 2 700 odberných miest v 13 obciach, a to v Družstevnej pri Hornáde, Budimíre, v obci Ploské, Kráľovce, Chrastné, Vajkovce, Beniakovce, Kostoľany, Čižatice, Nová Polhora, Kavečany, Sokoľ a Hrašovík. Ako dlho bude prerušená distribúcia plynu nevedela Zelizňáková povedať

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu