Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Gymnazista falšoval dvestokorunáčky

Študent navštevuje toto gymnázium v Spišskej Novej Vsi.
Študent navštevuje toto gymnázium v Spišskej Novej Vsi.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Mladému falšovateľovi plány na obohatenie nevyšli. Žiak (15) gymnázia v Spišskej Novej Vsi Peter T. doma na počítači vyrobil 19 falošných dvestokorunáčok. Keď jednou z nich chcel zaplatiť v istom podniku, pracovníkovi sa zdala podozrivá a oznámil to polícii.

„Je to priemerný žiak, učí sa na dvojky-trojky, výraznejšie problémy s ním však neboli,“uviedol jeden z učiteľov na gymnáziu, ktoré chlapec ešte stále navštevuje. V škole bol aj včera. Nie je jasné, či si vôbec uvedomoval, aké následky môže mať jeho čin. „Na hodine sme sa o tom nerozprávali, pretože je to veľmi citlivá záležitosť,“ povedal učiteľ. Peter navštevuje triedu zameranú na informatiku a aj preto boli jeho počítačové znalosti väčšie, ako majú bežne študenti v jeho veku.

Falošnú dvestokorunáčku zadržali aj na pošte v Smižanoch, ďalšiu v istej drogérii v Spišskej Novej Vsi. Polícia ich odoslala na expertízu do Národnej banky v Bratislave a bude zisťovať, či boli vytlačené na rovnakej tlačiarni ako tá, ktorou gymnazista platil v pohostinstve. Mladík má na krku obvinenie z falšovania peňazí, za čo môže ísť na 7 až 10 rokov do nápravného zariadenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu