Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trapas štatistického úradu: Na stránke klamú o počte poslancov!

Trapas štatistického úradu: Na stránke klamú o počte poslancov! Zobraziť galériu (2)
Trapas štatistického úradu: Na stránke klamú o počte poslancov!

BRATISLAVA - Slovensko si bude 24 mája voliť 13 europoslancov, ktorý budú krajinu zastupovať v Európskom parlamente. Štatistický úrad však hovorí niečo iné. Buď sa niekto pomýlil alebo nepozná zákony.

Štatistický úrad totiž avizuje na svojej webstránke, že Slovensko bude mať v europarlamente 14 poslancov, ktorých si máme zvoliť už o desať dní. 14. „To je počet, ktorý sme mali v prvých eurovoľbách v roku 2004, od roku 2009 je to po reforme o jeden mandát menej“, upozorňuje Peter Húska, kandidát na europoslanca za SDKÚ-DS. Podľa Húsku úrad pracuje s neaktuálnym znením zákona o voľbách do Európskeho parlamentu.

Štatistický úrad Slovenskej republiky na svoje oficiálnej stránke uvádza neaktualizované znenie  Zákona č. 331/2003 Z.z. o voľbách do Európskeho parlamentu. Štatistický úrad SR 29. apríla tohto roku informoval o úspešnom zvládnutí druhej skúšku spracovania výsledkov hlasovania vo voľbách do Európskeho parlamentu. „Ak štatisti pracujú s počtom 14 môže to spôsobiť zmätky pri konečnom prerozdeľovaní mandátov podľa počtu hlasov a výsledky volieb by mohli byť napadnuté“, dodáva Húska. Podľa neho ide o chybu, ktorá sa dá rýchlo odstrániť a informácie na stránke úradu uviesť na pravú mieru.

Trapas štatistického úradu: Na
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu