Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Exkluzívne zábery z odtajnených archívov: TOP 5 videí z Československa!

(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA – Nové exkluzívne zábery historických udalostí z celého sveta. A nechýba ani naše Československo. Britský mediálny kanál zverejnil z archívov desiatky tisíc videí udalostí z dejín a zavesil ich na YouTube. Teraz má každý možnosť zadarmo nahliadnuť na kľúčové okamihy našej histórie.

Britské štúdio British Pathé zverejnilo 85-tisíc krátkych dokumentárnych filmov. Spolu tak ponúkli verejnosti takmer bezodnú studnicu zaujímavých snímok. Záujemcovia o históriu dostali darček, ktorý mohli doteraz vidieť iba v dokumentárnych filmoch.

Mediálna firma zachytávala udalosti už od konca 19. storočia až po rok 1976. Na väčšine čiernobielych záberoch odokrýva zlatú pokladnicu vyše 3 a pol tisíc hodín filmu. Záujemcovia o históriu majú preto čo robiť, aby si prezreli aspoň väčšinu kľúčových udalostí histórie.

Pre Slovákov sú to tiež dobré správy, pretože dejiny Európy tvorilo aj Československo. Exkluzívne si teraz môžete pozrieť videá ešte spred druhej svetovej vojny. Hitler vtedy porcioval Európu na kusy a neobišiel ani nás.

Na videách sú zachytené aj zločiny počas vojnového štátu, okupačné vojská z roku 1968 a ďalšie iné udalosti. Môžete si pozrieť taktiež zábery plávajúceho Titanicu, Arnolda Schwarzeneggra ako víťaza Mr. Universe z roku 1969 alebo horiace plamene vzducholode Hindenburg.

Tragédia atómovej bomby v Hirošime

Exkluzívne zábery Titanicu

Arnold Schwarzenegger ako 22-ročný víťaz Mr. Universe

Edvard Beneš - "Československo bude slobodné"

Nacistické zločiny počas 2. svetovej vojny

Staré časy Spartakiády z roku 1960

Sovietský vpád do Českolovenska v roku 1968

Všetky videá a celý zverejnený archív nájdete tu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu