Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vodiči pozor, na cestách je kašovitý sneh i stromy

Na cestách je kašovitý sneh
Na cestách je kašovitý sneh

BRATISLAVA - Oneskorený nástup pravého zimného počasia môže aj dnes narobiť na cestách vodičom problémy. Vozovky na juhu západného, stredného a východného Slovenska sú prevažne mokré. Na ostatnom území Slovenska sú cesty pokryté vrstvou čerstvého až kašovitého, miestami utlačeného snehu od jedného do piatich centimetrov.

Všetky sledované diaľničné úseky, rýchlostné cesty a cesty I. triedy na území SR sú zjazdné. Vozovky ciest na juhu západného, stredného a východného Slovenska sú prevažne mokré. Na ostatnom území Slovenska sú vozovky pokryté vrstvou čerstvého až kašovitého, miestami utlačeného snehu od jedného do päť centimetrov.

Vozovky na horských priechodoch (HP) sú prevažne pokryté kašovitou až utlačenou vrstvou snehu od jedného do päť centimetrov, HP Pezinská Baba, Havran, Dargov, Ďurďošík a Soroška, ktoré majú povrch mokrý. Pre nadmerné snehové zrážky a silný vietor je vyhlásený prvý situačný stupeň na cestách v okresoch Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín.

Na všetkých cestách v okresoch Martin a Turčianske Teplice sa vplyvom silného vetra vytvárajú snehové jazyky.

Mokrý sneh láme stromy, padajú aj na vozovky


Mokrý a ťažký sneh polámal v noci v Banskobystrickom kraji viacero stromov. Niektoré padli na cesty a museli pri ich odstraňovaní zasahovať hasiči.

"V noci sme mali desať výjazdov. Dva padnuté stromy sme odstraňovali na Lazovnej a Gerlachovskej ulici v Banskej Bystrici. Tiež na ceste v Hliníku nad Hronom a Kokave nad Rimavicou. Stromy blokovali alebo obmedzovali až do ich odstránenie aj prejazd po vozovkách medzi Bacúchom a Beňušom, Bystrou a Pieskom a na Vagnári v okrese Brezno, kde je najnepriaznivejšia situácia. Ďalší strom spadol na cestu medzi Ponikami a Šálkovou v okrese Banská Bystrica," informoval dnes TASR službukonajúci operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

Upozornil, že naďalej hrozí padanie stromov aj na cesty. Vodiči by preto mali jazde venovať zvýšenú opatrnosť.

Upozornenie:

Cesta II-549 v úseku Mníšek nad Hnilcom - Smolník je neprejazdná pre popadané stromy.
Hraničný priechod Svrčinovec - ČR do Českej republiky je na českej strane pre nákladnú dopravu uzatvorený.
Horský priechod Šturec je uzavretý pre kamióny s celkovou dĺžkou nad 10 m
Horský priechod Donovaly je pre nákladnú dopravu s celkovou dĺžkou nad 10 m uzavretý.
Na horský priechod Čertovica v smere do Brezna je povolený vjazd vozidiel nad 10 m celkovej dĺžky len so snehovými reťazami. Používanie reťazí bude sledovať polícia.
Horský priechod Vernár je pre nákladnú dopravu zjazdný len so snehovými reťazami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu