Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

17 ton koľají rozpílil a predal v surovinách!

VOJANY - Neuveriteľných takmer 17 ton koľajníc ukradol z koľajiska pri Vojanoch (okres Michalovce) neznámy zlodej!

Koľaje naložil na požičanú liazku, odviezol do zberných surovín a zinkasoval za ne viac ako 68-tisíc korún. Podľa neoficiálnych informácií má byť zlodejom policajt! Ministerstvo vnútra pripustilo, že takýto prípad preveruje, no viac informácií k nemu zatiaľ neposkytlo.

Podľa zistení Železničnej polície muž z okresu Michalovce v železničnom obvode stanice Vojany ukradol štyri kusy koľajníc. Tie boli uložené v koľajisku širokorozchodnej trate. Zlodej bol očividne dobre technicky vybavený. Na „akciu“ prišiel podľa našich informácií na požičanej liazke bez evidenčného čísla rovno ku koľajisku. Pomocou sú pravy na pílenie rozpílil štyri kusy koľajníc na jedno- až trojmetrové kúsky. Už rozrezané ich potom pomocou mechanickej ruky naložil na korbu liazky a koľajnice odviezol do neďalekých zberných surovín.

Neznámy páchateľ mal dokonca tú odvahu, že autom s naloženým lupom sa otočil až dvakrát. V zberných surovinách odovzdal 14 680 kíl železa, za ktoré zinkasoval 68 472 Sk. Železničná polícia tieto koľajnice v zbern ých surovinách zaistila. Zlodeja vypátrala v polovici januára tohto roku. Zmiznutie koľajníc z koľajiska si všimol začiatkom januára zamestnanec železníc. To, že by mal byť zlo dejom policajt, zatiaľ však nikto oficiálne nepotvrdil. Ukradnuté koľaje už boli vymenené za nové.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu