Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Národný beh Devín - Bratislava: V cieli aj bratislavský primátor a eurokomisár Šefčovič

Maroš Šefčovič a Milan Ftáčnik Zobraziť galériu (3)
Maroš Šefčovič a Milan Ftáčnik (Zdroj: Foto: Rastislav Polak.)

BRATISLAVA/DEVÍN - Dnes sa poriadne zapotili milovníci behu a rozhýbali tak svoje kosti. Hlavné mesto so Správou telovýchovných a rekreačných zariadení zorganizovali už 67. ročník Národného behu Devín - Bratislava. Účasť bola vysoká, nechýbali ani známe tváre.

Tradičný beh viedol dvoma trasami. Trasa A smerovala z Devínu do Bratislavy a merala 11 625 metrov. Trasa B Malý Devín bola určená pre deti do 15 rokov a dĺžku mala 2 600 metrov.

Bežci sa na štart hlavného behu postavili o 10-tej hodine na parkovisku pod Devínskym hradom. Deti štartovali tiež v tomto čase pod Mostom Lafranconi v Bratislave. Všetci sa stretli v cieli, ktorým bolo centrum mesta na Rázusovom nábreží.

Na tratiach sa tak míňali začiatočníci, rekreační bežci, muži aj ženy. Na druhej trase, určenej pre deti, sa stretali žiaci základných škôl a osemročných gymnázií.

Národný beh Devín -
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Rastislav Polak.)

Medzi bežcami bolo vidieť okrem primátora hlavného mesta Milana Ftáčnika aj eurokomisára Maroša Šefčoviča. Ten je mládežníckym majstrom SR v štafete na 4x100 metrov. Stovku behával pod 11 sekúnd. Z vrcholnej atletiky ho vyradilo zranenie nohy. V súčasnosti sa venuje vytrvalostnému behu, tenisu a fitnesu. Dnes, podobne ako primátor, prepálil štart a na trati sa vytrápil. Nakoniec Devín - Bratislava zabehol pod hodinu (okolo 58 minút). "Až dnes som si po vlastnej skúsenosti uvedomil, ako ďaleko je Devín od Bratislavy...," povedal v cieli s úsmevom na tvári Šefčovič.

Národný beh Devín -
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Rastislav Polak.)

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu