Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tragická nehoda v Košiciach: Mŕtvy spolujazdec a ťažké zranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Na Čermeľskej ceste v Košiciach sa stala v sobotu (22.2.) okolo 16.40 h, v smere k Alpinke, tragická dopravná nehoda, pri ktorej zahynul jeden človek, ďalší utrpel ťažké zranenie a dve osoby ľahké zranenia. Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová informovala, že k nehode došlo medzi osobným motorovým vozidlom VW Golf, ktoré viedol 35-ročný muž z okresu Spišská Nová Ves, a vozidlom Mercedes Benz, ktoré šoféroval 47-ročný Košičan.

"Vodič golfu po prejdení pravotočivej zákruty z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti stavu a povahe vozovky, ako aj svojim schopnostiam, dostal s vozidlom šmyk. To sa stalo neovládateľné a pravou zadnou časťou narazilo do kamenného múru mimo vozovky. Odtiaľ ho odrazilo šikmo pravou stranou do protismernej časti vozovky, pričom vošlo do jazdnej dráhy oproti idúcemu mercedesu a došlo k zrážke," priblížila hovorkyňa. 

Vodič golfu utrpel pri nehode ťažké zranenia, jeho 42-ročný spolujazdec zraneniam podľahol. Vo mercedese došlo k ľahkým zraneniam dvoch spolujazdcov vo veku 30 a 46 rokov a na aute vznikla škoda 30.000 eur. "U vodiča tohto vozidla požitie alkoholu zistené nebolo, pričom za týmto účelom bola vodičovi golfu odobratá krv," doplnila Mésarová.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal v tejto veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru dopravy. Z dôvodu odstránenia následkov dopravnej nehody bol úsek cesty od 17. do 20.15 h uzavretý v oboch smeroch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu