Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

FOTO obrovskej havárie v Bratislave: 17 zranených po zrážke autobusu s hasičmi!

Zrážka autobusu s hasičmi v hlavnom meste Zobraziť galériu (5)
Zrážka autobusu s hasičmi v hlavnom meste

BRATISLAVA - V dôsledku nehody autobusovej linky MHD a vozidla Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ktorá sa stala dnes popoludní na Lamačskej ceste, v Bratislave museli v zariadeniach Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) ošetriť celkovo 17 ľudí. Dvaja z nich utrpeli ťažké a piati stredne ťažké zranenia.

Hlásenie o dopravnej nehode autobusu MHD a hasičského auta na Lamačskej ceste prijali záchranári o 16:14. "Podľa doteraz vykonaného šetrenia na mieste dopravnej nehody, vozidlo HaZZ jazdilo po Lamačskej ceste v smere von z mesta so zapnutým zvláštnym výstražným a svetelným zariadením, pričom z dosiaľ presne nezistených príčin došlo na svetelne riadenej križovatke k stretu s autobusom MHD vychádzajúcim od obchodného domu na Lamačskú cestu," uviedla hovorkyňa bratislavských policajtov Karina Považanová.

FOTO obrovskej havárie v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Ako informovala hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská, medzi zranenými bolo 11 mužov a šesť žien. Väčšinou išlo o pasažierov MHD, na vyšetrenie museli ísť však aj traja hasiči. Najvážnejšie je na tom cestujúci s poranenými pľúcami. "Je pri vedomí, na jednotke intenzívnej starostlivosti," uviedla Stano Maťašovská. Ťažké zranenie má aj cestujúca, ktorá utrpela otvorené zlomeniny predkolení. Tú čaká operácia. "V nemocnici zostáva aj cestujúca s pomliaždeným driekom a cestujúci s rozsiahlou tržnou ranou na hlave," doplnila hovorkyňa UNB.

Ako ďalej uviedla, ďalších troch stredne ťažko zranených účastníkov nehody trápi poranená chrbtica, zranená hlava, zlomená kľúčna kosť a poškodenie chrupu. Po ošetrení mohli ísť domov. "Zo svojich zranení sa budú liečiť 3 až 5 týždňov," konštatovala Stano Maťašovská. 

FOTO obrovskej havárie v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Desať ľudí, vrátane vodiča autobusu a troch hasičov, malo ľahšie zranenia, najmä pomliaždeniny, odreniny, malé tržné rany, úlomky skla pod kožou a podvrtnutia. Hospitalizácia nutná nebola.

Po odstránení následkov dopravnej nehody je Lamačská cesta v Bratislave od 19:17 opäť prejazdná v oboch smeroch bez obmedzení. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Presné príčiny dopravnej nehody a miera zavinenia budú predmetom ďalšieho vyšetrovania. 

FOTO obrovskej havárie v
Zobraziť galériu (5)

Stali ste sa svedkom nehody a máte viac informácií, fotografie či videá z miesta nešťastia? Pošlite nám ich na tipy@topky.sk.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu