Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladí smeráci vymenili sedliacku zábavu za snobský ples: Taja, koľko ich to stálo!

Mladí sociálni demokrati sa zabávali na plese Zobraziť galériu (5)
Mladí sociálni demokrati sa zabávali na plese (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Mladí sociálni demokrati sa už neuspokoja zrejme iba s posedením pri pive, futbalom alebo zbieraním smetí. Tento rok totiž prvý krát svoje každoročné stretnutie poňali v snobskom štýle. Nové vedenie sa rozhodlo usporiadať luxusný ples v hoteli. Mladí na tom nevidia nič zlé, viacerí poslanci nám však potvrdili, že vedenie strany tento spôsob zmeny moc nepotešil.

Program na prvom reprezentačnom plese bol naozaj bohatý. Okrem laserovej šou, Terchovskej muziky a profesionálnych tanečníkov spoločenských tancov nesmela chýbať ani tombola. O zábavu bolo dobre postarané, veselenie pokračovalo do rána.

Oslovili sme Katarínu Neveďalovú, súčasnú europoslankyňu za Smer, ktorá sa na plese zúčastnila. "Myslím, že to bola veľmi pekná akcia. Tých akcií, ktoré organizácia urobila, bolo za posledný rok veľmi veľa a bolo to také poďakovanie členom. Nebolo to nič pompézne ani luxusné. Ja som bola na tom plese a mne sa zdal veľmi príjemný, bolo to veľmi pekné stretnutie, kde mohli členovia prísť."

Mladí smeráci vymenili sedliacku
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: topky)

Na koľko celá akcia v hoteli vyšla, mladá poslankyňa odpovedať nevedela. "Ja nie som vo vedení mladých sociálnych demokratov. Som iba členkou kontrolnej komisie. Nepodieľala som sa na organizácii. Môžem Vás odporučiť na pána Gedru a Hrubého, oni  Vám určite odpovedia. Prepáčte, ale takéto plesy a stretávania robia rôzne mládežnícke organizácie a keď je niekto člen sociálny demokrat, to neznamená, že nemôže ísť na ples. Robia to aj politické strany a nevidím v tom nič iné ani zlé," povedala nám Neveďalová.

Mladí smeráci vymenili sedliacku
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: topky)

Ďalší účastník plesu a mladý sociálny demokrat Peter Telek bližšie informácie nechcel uviesť. "To nebol nijaký extra ples. Bolo to stretnutie mladých ľudí. Skúste pána tajomníka Hrubého, on by Vám mal poskytnúť informácie. Nebolo to niečo, čo by sa dalo považovať za exkluzívne."

Potom sme sa obrátili na tajomníka mladých sociálnych demokratov, ale dočkali sme sa iba rázneho odmietnutia. "Nehnevajte, ja momentálne nasadám do auta, mám jedno veľmi súrne obchodné jednanie musím končiť. Nehnevajte sa, ale musím končiť. Ďakujem pekne za otázky, majte sa," a položil telefón.

Celkom vľavo Juraj Gedra, predseda mladých sociálnych demokratov
Zobraziť galériu (5)
Celkom vľavo Juraj Gedra, predseda mladých sociálnych demokratov  (Zdroj: topky)

Nový predseda MSD Juraj Gedra na organizácii plesu nič zlé nevidí. Či nepovažuje v čase ekonomického šetrenia ples za drahú zábavku, odpovedal nie. "Myslím si, že stovky organizácií na Slovensku si organizuje plesy. My sme oslovili ľudí, či majú o to záujem. Ľudia sa na to zložili, poskladali sme sa a spravili sme ples. Myslím, že na tom nie je nič divné ani nič v rozpore so sociálnou demokraciou. Vymysleli sme tú myšlienku, pustili sme sa do toho. Oslovili sme ľudí v regiónoch, či by mali o to záujem, lebo nejakým spôsobom je treba sa na to zložiť."

Koľko celkovo vyzbierali však povedať nevedel. "Ešte zatiaľ nemáme finálne náklady s tým spojené," povedal a dodal, že nechce ani skúšať odhadovať. "Nebudem Vám hovoriť približne, pokiaľ nemám finálne náklady," uzavrel predseda Gedra.

Mladí smeráci vymenili sedliacku
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: topky)

V tradícii bývalého predsedu a poslanca Smeru Andrej Kolesíka sa nepokračuje. Vzájomné futbalové zápasy, osedenie pri prive, ale rôzne enviromentálne aktivity medzi mladými a starými straníkmi považoval doteraz za úspešné. To, že ples sa uskutočnil minulý víkend ani nevedel. Nikto ho nepozval.

"Táto informácia ma prekvapila. Počas môjho pôsobenia na čele Mladých sociálnych demokratov som sa zameriaval primárne na športové a enviromentálne aktivity, ktoré považujem za dôležitejšie. Prekvapuje ma to o to viac, že súčasné vedenie MSD nepokračuje v tradícii úspešných zápasov medzi mladými ľuďmi (členmi MSD) a predstaviteľmi strany SMER-SD, čo ma veľmi mrzí," povedal nám bývalý šéf mládežníckej organizácie Smeru Kolesík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu