Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rosová z SDKÚ je jednička: Ukázala luxusnú kabelku, ktorú má jediná na svete!

Originálna kabelka z dielne Dariny Fábriovej Zobraziť galériu (3)
Originálna kabelka z dielne Dariny Fábriovej (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Na nedeľňajšom odovzdávaní prestížneho ocenenia Krištáľové krídlo sa stretlo mnoho významných a zaujímavých osobností slovenského kultúrneho, ale aj spoločenského života. Nechýbali vysmiate tváre, dobrá nálada a nádherné róby dám. Starostka bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Tatiana Rosová zaujala a očarila kabelkou z dielne módnej návrhárky Dariny Fábriovej. Kto by povedal, že starostka si vyberie jedinečný kus s motívom nočnej Bratislavy.

Zrejme láska k práci motivovala Tatianu Rosovú, aby pri výbere večernej kabelky siahla po jedinečnom modeli, na ktorom je vyobrazená nočná Bratislava. „Veľmi ma oslovila kolekcia Dariny Fábriovej s názvom Bratislavské dominanty na Bratislavských módnych dňoch,“ povedala starostka Starého Mesta. S módnou návrhárkou a divadelnou kostymérkou Darinou Fábriovou sa prvýkrát strela práve na tomto podujatí. Návrhárku po módnej prehliadke oslovila, aby pre ňu vyrobila vlastný originál. Tak sa aj stalo. „Kabelku mi predala za veľmi výhodnú cenu, v ktorej zohľadnila, že sa prostredníctvom mňa zviditeľní,“ povedala starostka.

Ako nám prezradila Darina Fábriová, ceny modelov stanovuje podľa náročnosti. Takúto kabelku predáva za približne 200 eur. Podľa našich informácií za ňu Rosová zaplatila menej.

„Môžem prezradiť, že som si u Dariny objednala aj večerné šaty. Ešte nie sú hotové.“ To nám potvrdila aj návrhárka a s úsmevom prezradila, že starostka bratislavskej mestskej časti cíti povinnosť nosiť modely s motívom Bratislavy.

Rosová z SDKÚ je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Kabelka je vyrobená z pravej kože. Hlavná strana je obtiahnutá polyesterovým hodvábom. „Hodváb nemohol byť pravý, pretože som použila techniku sublimácie, ktorá si vyžaduje vysokú teplotu. Pôsobením nej by sa pravý hodváb znehodnotil,“ vysvetlila Darina Fábriová. Pomocou spomínanej techniky návrhárka preniesla na hodváb fotografiu nočnej Bratislavy. Ručne potom aplikovala štrasové kamienky. „Každý kus je originál. Takáto kabelka si vyžaduje minimálne štyri dni intenzívnej práce,“ dodala módna návrhárka.

 „Aj takouto cestou chcem zviditeľňovať a pomáhať slovenským dizajnérom, ktorých považujem za skvelých. Mali by dostať viac príležitostí,“ dodala majiteľka originálnej kabelky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu