Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Omyl trnavských lekárov: Denisu s bolesťami poslali domov, skončilo to amputáciou!

Denisa si musí zvykať na život bez ruky
Denisa si musí zvykať na život bez ruky (Zdroj: TV MARKÍZA)

TRNAVA - Ak by zakročili skôr, všetko mohlo byť inak - domnieva sa Denisa, matka 14-ročného syna, ktorá nedávno podstúpila amputáciu ľavej ruky a život sa jej obrátil na ruby. Z krutého osudu viní lekárov a je presvedčená o tom, že o radosť zo života ju pripravil práve ich nesprávny prístup. Chystá preto žalobu a pýta nemalé odškodné.

Denisa bola ešte donedávna úplne zdravou matkou 14-ročného školáka. Mala dobrú prácu, tešila sa zo života a ku šťastiu jej nič nechýbalo. V jeden deň ju však začala pobolievať ľavá ruka a aby nič nezanedbala, vybrala sa za svojou obvodnou lekárkou, ktorá ju poslal k neurológovi do trnavskej nemocnice.

Tam Denisa podstúpila základné vyšetrenia a lekári ju poslali domov. Jej stav sa ale onedlho začal zhoršovať, krútila sa jej hlava a podlamovali nohy. Vrátila sa preto do nemocnice, kde ju nakoniec hospitalizovali. Údajne však až po jej naliehaní. Ako sama tvrdí, prišla v hodine dvanástej. Ruku jej museli okamžite operovať, pričom počas prvého zákroku jej odstránili krvnú zrazeninu a pri druhom vyčistili tepnu.

Ani to však Denise nepomohlo a lekári museli pristúpiť k najkrajnejšiemu riešeniu. "Behom desiatich dní mi ruka sčernala a potom už museli amputovať, lebo mi išla otrava krvi, tam už som nemala inú možnosť," povedala v rozhovore pre Tv Markíza Denisa, ktorá je presvedčená o tom, že ak by lekári reagovali pohotovejšie, o ruku nemusela prísť.

Sklamaná životom i prístupom lekárov sa rozhodla podať žalobu a za amputovanú ruku žiada odškodné vo výške 150 tisíc eur. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou už uznal, že nemocnica Denise neposkytla správnu zdravotnú starostlivosť.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu