Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bezák sa môže dočkať očistenia: Podľa teológa je to len otázka času!

Róbert Bezák
Róbert Bezák (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ/TRNAVA - Odvolaný arcibiskup Róbert Bezák by sa čoskoro mohol dočkať rehabilitácie. Podľa rakúskeho pastorálneho teológa Paula Zulehnera je riešenie "za dverami" a rehabilitácia je "otázkou niekoľkých týždňov", napísala agentúra APA. Bezáka zbavil úradu v roku 2012 bývalý pápež Benedikt XVI.

Zulehner na dnešnej tlačovej konferencii vo Viedni povedal, že Bezákov prípad je v "pohybe". Tento teológ navštívil Slovensko, kde sa od niekdajšieho disidenta a kresťanskodemokratického poslanca Františka Mikloška dozvedel, že sa v tejto veci v uplynulých troch týždňoch konalo viacero stretnutí. Mikloško sa tiež angažuje na Bezákovom očistení.

Prípadu sa podľa Zulehnera ujal sám pápež František, ktorý rokoval s prefektom Kongregácie pre biskupov kardinálom Marcom Ouelletem, apoštolským nunciom a kardinálom Jozefom Tomko. Zosadenie obľúbeného arcibiskupa, ktorý je na Slovensku považovaný za výnimku medzi konzervatívnymi duchovnými, prijali veriaci s nevôľou.

Vlna kritiky sa zdvihla aj v Rakúsku, kde sa platforma Wir sind Kirche (My sme cirkev) snaží medzinárodnou petíciou dosiahnuť očistenie niekdajšieho arcibiskupa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu