Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dobrá správa pre Slovensko: Amazon by mohol prísť z Česka do Bratislavy!

Šéf spoločnosti Jeff Bezos Zobraziť galériu (3)
Šéf spoločnosti Jeff Bezos (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na Slovensko by mohla zavítať megainvestícia z Ameriky. Najväčší internetový obchod Amazon môže priniesť Slovensku až pár tisíc pracovných miest. Predajca kníh, hier, elektroniky alebo dokonca šperkov sa mal najprv sťahovať do Česka alebo Poľska, no teraz je už vážne v hre aj Slovensko. Podľa najnovších informácií, ktoré priniesli noviny SME, by nový závod mal patriť práve Bratislave. V okolí hlavného mesta totiž existuje viacero dostupných pozemkov, ktoré vyhovujú plánom investora.

Amazon investuje do strednej Európy, chce tu mať vybudovanejšiu sieť svojich služieb. Konkrétne na Slovensku by malo ísť o logistiku a skladovanie. Distribúcia výrobkov by zo Slovenska mala byť pre región Európy výhodnejšia a rýchlejšia.

Presné miesto, kde Američania majú mať nové priestory stále nie je známe. Hovorí sa o Trenčíne, Záhorí alebo Bratislave. Priestory sú dostupné aj na východe alebo severe Slovenska, no vyzerá to tak, že tieto lokality sú ďaleko pre kľúčové odbytiská Američanov.

Logistická hala Amazonu
Zobraziť galériu (3)
Logistická hala Amazonu  (Zdroj: SITA)

Nič to nemení na fakte, že prácu by dostalo až dvetisíc ľudí, pričom rady by sa mohli ďalej rozširovať počas sezónnych prác a ďalších naväzujúcich odvetví. To by bola dobrá správa pre Slovensko, pretože v súčasnosti čaká na prácu dokopy až vyše 400-tisíc nezamestnaných.

Zaujímavá je otázka platu. Malo by ísť o sumu 700 eur, ktorú by dostávali začínajúci pracovníci.

Aktuálne svetoznáma firma na Slovensku už pôsobí. Od roku 2011 existuje v Bratislave centrum na podporu predaja. Teraz by mohli zamestnanci americkej spoločnosti rozšíriť svoje rady o niekoľko tisíc nových pracovníkov.

Takýto sklad by mohol byť aj u nás
Zobraziť galériu (3)
Takýto sklad by mohol byť aj u nás  (Zdroj: SITA)

Po šokujúcej správe, že tovar od Amazonu by mohli až do domu donášať malé bezpilotné zariadenia, tzv. drony, je tu ďalšia dobrá správa. Nielenže by prácu dostali Slováci, ale čas donášky by sa pre objednávateľov tovarov mohol skrátiť, takže vašu zásielku by ste mohli mať doma čo najskôr.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu