Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zbierka pre ľudí v núdzi sa začína už dnes, prispejte aj vy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Múka, konzervy, olej, čaj, cestoviny, pracie prášky alebo prostriedky osobnej hygieny. Toto všetko a oveľa viac je možné darovať ľudom, ktorí sa ocitli v núdzi.

Na Slovensku sa dnes začína potravinová zbierka. Informoval o tom hovorca Slovenskej katolíckej charity (SKCH) Lukáš Melicher. "Niektorí naši darcovia sú radšej, keď nás môžu podporiť materiálne. Darovať nákup potravín je pre nich iné ako prispieť napríklad desiatimi eurami. Vedia, ako boli peniaze použité, a to, že ich nákup pomôže napríklad mnohopočetnej rodine, bude z neho obed v krízovom centre pre matky s deťmi či polievka pre ľudí bez domova," uviedol generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák. Potravinovú zbierku organizuje SKCH v spolupráci so spoločnosťou Tesco Stores SR a diecéznymi a arcidiecéznymi charitami.

Zamestnanci a dobrovoľníci Charity budú od 14. do 20. novembra (s výnimkou nedele) zbierať potraviny spolu v 28 predajniach obchodného reťazca po celom Slovensku. Všetky vyzbierané potraviny a drogériu diecézne a arcidiecézne charity použijú vo svojich charitatívnych zariadeniach alebo rozdajú rodinám, ktoré potrebujú pomoc a podporu. Obchodný reťazec zároveň zbierku podporí aj finančne, a to tak, že SKCH a spoločnosti Depaul Slovensko daruje 20 percent z hodnoty vyzbieraných potravín.

Potravinová zbierka okrem Slovenska prebieha aj vo Veľkej Británii, Írsku, Poľsku, Českej republike a Maďarsku. Prostredníctvom SKCH sa do nej zapojila Gréckokatolícka charita Prešov, Spišská katolícka charita, Arcidiecézna charita Trnava, Diecézna charita Žilina, Diecézna charita Rožňava, Arcidiecézna charita Košice, Gréckokatolícka eparchiálna charita Košice, Bratislavská arcidiecézna charita, Charita Modra, Charita Komárno a Azylový dom Emauzy v Holíči. Viac informácií o zbierke nájdu záujemcovia na www.charita.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu