Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smrť pre hlúpu stávku: Jakub (†20) skočil do ľadovej vody a už sa nevynoril!

Jakub zahynul v tomto jazere v Jelenci
Jakub zahynul v tomto jazere v Jelenci (Zdroj: archív)

JELENEC - Zbytočne vyhasol ďalší mladý život. Stávka skupinky nerozvážnych mladíkov, ktorí sa cez víkend zabávali na chate v Jelenci (okres Nitra), skončila hroznou tragédiou. Jeden z nich kvôli výhre skočil do mrazivých vôd jazera, no keď sa ani po dlhých minútach nevynáral, kamaráti vytušili, že je zle. Na breh vytiahli už len jeho mŕtve telo.

Chlapci si chatku v Jelenci prenajali na jeden deň a zabávali sa do neskorých nočných hodín. V sobotu okolo polnoci zábava vygradovala a Jakub sa mal s kamarátmi staviť, že skočí do jazera a prepláva ho. Hoci sa ho snažili od bláznovstva odhovoriť, bol neoblomný a do studenej vody skočil iba v trenírkach.

Spod hladiny sa však niekoľko minút nevynáral a kamaráti stojaci na brehu začali mať zlé tušenie. Jakubovi sa vybrali na pomoc a o pár chvíľ ho už ťahali z ľadovej vody. Keď ho vyniesli na breh, nedýchal a tak začali s oživovaním. Medzitým jeden z nich zavolal záchranárov. Tí pokračovali v resustitácii, no márne. "U muža po bezúspešnom viac ako polhodinovom oživovaní skonštatovali smrť," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Jazero, v ktorom Jakub zahynul, je plytké a na jeho brehu svieti tabuľa o zákaze skákaní do vody. Tú si však chlapci v pokročilej nočnej hodine zrejme nevšimli a ich kamaráta to stálo život. Či sa v studenej vode utopil, alebo sa mu stal osudným náraz o tvrdé dno, nevedno. Polícia bližšie okolnosti prešetruje.

"Polícia prijala trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu usmrtenia," informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Presnú príčinu smrti určí zrejme až nariadená pitva. Rolu malo v smutnom prípade údajne hrať aj veľké množstvo alkoholu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu