Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Čierna nedeľa v okolí Žiliny: V krátkom čase našli až dvoch utopených mužov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽILINA - Samovražda či nešťastná náhoda? Túto smutnú hádanku sa momentálne pokúšajú rozpliesť policajti Žilinského kraja, ktorí počas nedeľňajšieho poludnia v priebehu jednej hodiny narazili na dva veľmi podobné tragické prípady. Na ich konci je smrť dvoch mužov a množstvo nezodpovedaných otázok.

Podobné nešťastia v médiách rezonujú zväčša počas letných dní, smrť si však nevyberá. V nedeľu krátko po 13:00 sa žilinskou mestskou časťou Mojšova Lúčka  rozozvučali sirény policajných a sanitných áut, ktoré privolali k nehybnému telu muža ležiacemu na ľavom brehu rieky Váh. Záchranári mohli už len skonštatovať smrť.

Muž nemal pri sebe žiadne doklady totožnosti a polícia teraz po jeho identite pátra. "Obhliadajúci lekár cudzie zavinenie predbežne vylúčil," uviedla pre Topky žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Muž sa pravdepodobne utopil, presné okolnosti tragédie však zatiaľ ostávajú záhadou.

Krátko po prvom náleze, boli policajti o 13:45 privolaní k ďalšiemu mužovi v potoku v obci Oščadnica. Po vytiahnutí na breh sa ho záchranári ešte pokúšali oživovať, bohužiaľ bezúspešne. V tomto prípade išlo o 51-ročného muža, no okolnosti jeho smrti sú takisto zahalené rúškom tajomstva. "Na tele nebohého muža neboli nájdené známky násilia a obhliadajúci lekár predbežne cudzie zavinenie vylúčil," dodala Balogová k druhej tragédii.

V oboch prípadoch viac svetla do vyšetrovania zrejme vnesie až nariadená pitva, ktorá by mohla rozlusknúť záhadu, či šlo o nešťastné náhody alebo muži vo vode svoje životy ukončili dobrovoľne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu