Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ľubomír (†46) sa celý život bál vody: Kamarát ho prehovoril na rybačku, utopil sa v aute!

Zaspal v aute a utopil sa Zobraziť galériu (3)
Zaspal v aute a utopil sa

RUŽÍN – Ľubomír nenávidel celý život vodu. Vyhýbal sa najmä vodným plochám a nádržiam. Asi niečo tušil, pretože práve voda sa mu stala osudnou. Utopil sa na rybačke, na ktorú sa vybral po naliehaní svojho kamaráta. Zaspal v aute, ktoré sa za doposiaľ nevyjasnených okolností zosunulo do vody. Bol slabo počujúci, preto sa neprebral ani na podozrivé zvuky auta.

Nikdy nechodil na ryby, vyhýbal sa akémukoľvek kontaktu s vodnou plochou. Prekonal sám seba a s kamarátom teda na rybačku šiel, domov z nej sa už však nevrátil. Rybárčiť mali cez víkend. Ľubomír (†46) sa s kamarátom Markom (26) vybrali na Ružín. Marko sa chcel kamarátovi odvďačiť za pomoc pri stavbe domu, na Ružíne si mali oddýchnuť. V noci na sobotu kamaráti zaspali v aute. Z doposiaľ nevysvetliteľných príčin sa červený Nissan Almera uvoľnil a zosunul sa rovno do vody. Markovi sa podarilo vyplávať cez predné okno, no Ľubomírovi sa zo zadného sedadla, na ktorom spal, uniknúť nepodarilo.

Nadránom prišli na miesto hasiči z Gelnice. Na pomoc zavolali aj Hasičskú záchrannú brigádu z Humenného, ktorá má špecializovaných potápačov. Spoločne vytiahli auto s prešovskou poznávacou značkou na breh.

Zaspal v aute a
Zobraziť galériu (3)

Hovorca košických hasičov Ladislav Fatura pre TV JOJ potvrdil, že gelnickí hasiči vyrazili na miesto pred štvrtou hodinou ráno. Tam zistili, že jednej osobe sa podarilo z auta dostať a vyplávať, druhá osoba pravdepodobne ostala vo vozidle, ktoré sa nachádzalo v hĺbke asi šesť metrov.

Zronená Ľubomírova matka sa vyjadrila, že jej syn sa vody veľmi bál, preto k nej ani nikdy nechodil. Uprednostňoval radšej hubárčenie. Prvýkrát sa vybral na ryby a to sa mu stalo osudným. Jej syn dobre nepočul, aj preto ho nemohli varovať podozrivé zvuky auta.   

Zaspal v aute a
Zobraziť galériu (3)

Doteraz ostáva záhadou ako sa celá tragédia odohrala a čo jej predchádzalo. Mladší z kamarátov, ktorý prežil, je stále v krompašskej nemocnici a nechce sa k tragédii vyjadrovať. Je pozoruhodné, že v aute mal byť zaradený neutrál a pritom zatiahnutá ručná brzda. Z toho dôvodu nevedno, kto sa mohol pokúšať rútiace vozidlo zastaviť. „Bližšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania.“ uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu