Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Medveď vystrašil dedinčanov na Rimave: Zanechal po sebe takúto spúšť!

Medveď sa chcel dostať k medu
Medveď sa chcel dostať k medu (Zdroj: rimava.sk)

RIMAVSKÁ BAŇA - Hoci obdobie zimného spánku sa pomaly ale isto blíži, niektorí chlpáči si posledné lúče slnka užívajú plnými dúškami. Jedným z nich je aj medvedie mláďa z Rimavy, ktoré sa v týchto dňoch až nebezpečne približuje k ľudským obydliam a zanecháva po sebe riadnu spúšť.

Zrejme odvrhnuté medvieďa sa začiatkom týždňa zatúlalo k vozu s včelami v Rimavskej Bani, ktorý je len 30 metrov od jedného z rodinných domov. „Rozhádzal veci v kočovnom voze a jednu rodinu včiel zlikvidoval,“ povedal pre portál rimava.sk majiteľ včiel. Tvrdí, že na divé zvery sú síce zvyknutí, no prekvapilo ich, že sa medveď odhodlal ísť až do dediny.

Podľa poľovného hospodára Milana Kušpála z Rimavskej Bane je takéto správanie medveďov normálne. Keď sa totiž chcú dostať k divým včelám, zničia všetko, čo im príde do cesty. Priznal, že chlpáči sa v okolí obce bežne pohybujú, no je to prvýkrát, čo sa odvážili zísť tak nízko. Údajne ide o 2 až 3-ročné mláďa, asi 50-kilové a vraj je veľmi plaché.

Podľa trusu hospodári zistili, že medvieďa sa neživí bukvicami či žaľuďmi z lesa, ale jablkami z okolitých usadlostí. Podľa Kušpála sa tak bude v okolí pohybovať až dovtedy, kým ho nezmohne zimný spánok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu