Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Jeseň budúci týždeň ukáže naplno svoju silu: Nečaká nás nič príjemné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: kickstarter.com)

BRATISLAVA - Je tu november a s ním na Slovensko naplno dorazilo aj typické sychravé počasie. A len tak rýchlo sa ho nezbavíme. Nasledujúce dni budú podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu poznačené dažďom a silným vetrom.

Pondelok - oblačno až zamračené a na viacerých miestach občasný dážď, na hrebeňoch Tatier sneženie. Nočná teplota 5 až 0 stupňov, denná 8 až 13 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m 2 stupne. Slabý, postupne juhovýchodný až južný vietor 3 až 7 m/s, miestami v nárazoch okolo 12 m/s. Na hrebeňoch hôr postupne búrlivý vietor až víchrica.

Utorok - oblačno až zamračené. Na mnohých miestach dážď, od cca 1500 m sneženie. Nočná teplota 10 až 5. Denná teplota 8 až 13 stupňov. Slabý až mierny premenlivý vietor do 5 m/s. Spočiatku na severe na hrebeňoch hôr búrlivý vietor.

Streda - do strednej Európy bude prúdiť vlhký vzduch. Premenlivá, prevažne veľká oblačnosť. Miestami prehánky, od 1000 m snehové. Nočná teplota 7 až 2, cez deň teplota dosiahne 8 až 13 stupňov, na Kysuciach, Orave a Liptove len okolo 6. Prevažne západný vietor 3 až 8 m/s, miestami v nárazoch do 15 m/s.

Štvrtok - od juhozápadu sa do strednej Európy prechodne rozšíri výbežok vyššieho tlaku vzduchu, čo spôsobí mierne oteplenie. Bude prevažne polooblačno, ráno sa môže vyskytnúť hmla. Ojedinele prehánky. Nočná teplota 6 až 0. Denná teplota 8 až 14 stupňov.

Piatok - od západu bude na Slovensko prúdiť teplý vzduch. Prevažne polojasno, dopoludnia miestami hmlisto a ojedinele slabé zrážky. Nočná teplota 6 až 0 stupňov, denná 11 až 17.

SHMÚ vydal na pondelok a utorok výstrahu druhého stupňa pre silný vietor, ktorá platí pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu