Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Unikátny pokus v Košiciach: Obchodník rozdáva oblečenie, Slováci sa vyfarbili!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: mik)

KOŠICE – Sami majú málo, ale vedia sa podeliť. Zaujímavú akciu vymyslel v Košiciach majiteľ istého secondhandu. Pred obchodom postavil stojan s obnosenými, ale peknými šatami s nápisom, aby si z neho brali ľudia zadarmo.

Je pravdou, že v rôznych útulkoch dostávajú bezdomovci šatstvo tiež zadarmo, ale ponúkať oblečenie priamo pred obchodom je na Slovensku raritou. S takouto pomocou začali pred mesiacom a začína mať úspech. Žiaľ, šatstvo zo stojanov si zvykli brať i tí, čo to skutočne nepotrebujú.

Unikátny pokus v Košiciach:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: mik)

„Chceli sme nejako pomôcť a poukázať na to, že ani my, živnostníci, toho veľa nemáme, ale dokážeme sa podeliť,“ hovorí majiteľ obchodu Robert Gyorgy. Veci zo stojanov si môže vziať hocikto, i keď sú určené pre chudobných a biednych.

„My nezisťujeme, či ten, kto si šaty zo stojana berie, je v hmotnej núdzi. Ale mnohokrát sa stalo, že veci si odnášali práve takí, ktorí na takúto pomoc nie sú odkázaní. Keby aspoň takíto ľudia dali za to niekoľko centov, aby sme mohli vyložiť viac obnoseného šatstva. Nesúdim ich však, všetko je to len na ich svedomí,“ dodáva Gyorgy. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu