Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Za oblečenie aj život: Husársky kúsok, aký bezdomovcom môžu závidieť aj akrobati!

To chce poriadnu odvahu Zobraziť galériu (2)
To chce poriadnu odvahu (Zdroj: MP Přerov)

PŘEROV - Mimoriadne telesné schopnosti by bezdomovcom z českého Přerova mohli závidieť aj profesionálni akrobati. Pre topánky či kabáty, ktoré v krutej zime zahrejú, sú totiž ochotní zájsť až za hranice ľudského chápania. Zabúdajú však na to, že pri boji o kúsok oblečenia, okrem trestného stíhania riskujú aj svoje vlastné životy.

Přerovskí policajti sa v nedeľné dopoludnie pristavili pri bosom bezdomovcovi, ktorý si pri kontajneri na nepotrebné oblečenie a topánky skúšal nové módne výstrelky. Zvnútra totiž začuli podozrivé zvuky, ktoré, ako sa nakoniec ukázalo, vydával jeho kamarát natlačený v úzkom otvore na vkladanie odevu.

"Bezdomovec mal vo vnútri kamaráta, ktorého šikovne vyslal nájsť vhodné oblečenie," opísal bizarnú situáciu pre denník iDNES zástupca riaditeľa přerovskej mestskej polície Miroslav Komínek. Muža schúleného v tesnom kontajneri policajti vyzvali, aby vyliezol von. Ten však tvrdil, že nemôže, pretože je nahý.

 

Za oblečenie aj život:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MP Přerov)

 

Nakoniec sa však mužom zákona povolil a za družnej pomoci kamaráta sa úzkym otvorom pretlačil von z kontajnera. "Dvojica potom za pokus o krádež a znečisťovanie verejného priestranstva dostala blokovú pokutu," uviedol Komínek, ktorý ostatných odvážlivcov varuje, aby sa podobným akrobatickým pokusom vyhli. Hrozí totiž, že sa pri pretláčaní či vyliezaní z naozaj tesného otvoru zrania či nebodaj v kontajneri uviaznu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu