Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Počasie cez víkend naštve: Bude teplo, ale ako na potvoru aj dážď!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Aj keď to s teplotami cez víkend nebude vyzerať najhoršie, babie leto si opäť neužijeme kvôli dažďu. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu máme pred sebou oblačné a upršané dni.

Dnes má byť oblačno až zamračené a hmlisto, na strednom a východnom Slovensku miestami prechodne polojasno. Postupne sa objaví aj dážď. Najvyššia denná teplota vystúpi na 16 až 22, vo výške 1500 metrov na 11 stupňov. Fúkať bude východný až juhovýchodný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), v južnej polovici západného Slovenska 4 až 10 m/s (15 až 35 km/h), v nárazoch do 15 m/s (55 km/h).

V sobotu k nám začne od juhu prúdiť vlhký a teplý vzduch, ktorý sa podpíše na prevažne oblačnom počasí. Miestami sa vyskytne aj občasný dážď, alebo mrholenie, a to najmä v západnej polovici Slovenska. V nižších polohách treba rátať s hmlou. Nočná teplota klesne na 12 až 7, denná vystúpi na 15 až 20 stupňov, na juhovýchode môže byť aj teplejšie.

V nedeľu bude prílev vlhkého a teplého vzduchu pokračovať a čaká nás prevažne veľká oblačnosť a na mnohých miestach občasný dážď. V nižších polohách môže byť opäť hmlisto. Cez deň však majú zrážky ubúdať a príde k zmenšovaniu oblačnosti. Nočná teplota zostúpi na 13 až 8, denná dosiahne 16 až 21 stupňov. Tváre nám ofúkne južný, popoludní na západe západný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu