Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hrôza v leopoldovskom parku: Medzi deti vbehla doga a oskalpovala Mateja (8)!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: trnava-live.sk,int)

LEOPOLDOV - Útočil na hlavu! Len pár týždňov po tom, čo v Malženiciach argentínska doga dohrýzla 5-ročného Nikolasa, otriaslo Leopoldovom veľmi podobné nešťastie. Pes rovnakej rasy tam zaútočil na 8-ročného Mateja, ktorý sa hral s kamarátmi v parku a doslova ho oskalpoval. Zasahovať musel aj vrtuľník.

Matej sa mal v nedeľu podvečer hrať s ostatnými deťmi v parku na Piešťanskej ulici v Leopoldove, keď medzi ne náhle vbehla rozzúrená argentínska doga a chlapcovi sa zahryzla do hlavy. Jej sila musela byť ohromná, pretože Mateja doslova oskalpovala. "Chlapec mal závažné skalpačné poranenie hlavy a hryzné rany po celom tele," informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Turočeková.

Zasahovať musel aj vrtuľník, ktorý pristál na miestnom ihrisku a chlapčeka odviezol do bratislavskej nemocnice. Matej bol pri vedomí a ešte večer sa musel podrobiť operačnému zákroku. Momentálne je v stabilizovanom stave mimo ohrozenia života a prípad prevzala polícia.

Podľa nej pes vybehol cez otvorenú bránu z dvora rodinného domu. "Išlo o Argentínsku dogu, ktorá zaútočila na 8 ročného chlapčeka," dodala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Muži zákona zatiaľ nešťastie vyšetrujú ako ublíženie na zdraví.

Pred vyše dvoma týždňami sa veľmi podobná dráma odohrala aj na dvore rodinného domu v len niekoľko kilometrov vzdialených Malženiciach. Útočila vtedy tak, ako v Leopoldove, argentínska doga, obeťou bol tiež chlapček a utrpel podobné zranenia hlavy. Nikolas sa mal na dvore susedov hrať s ich dvoma psami, keď jeden z nich naňho zaútočil a zahryzol sa mu do hlavy. Chlapca previezol vrtuľník do bratislavskej nemocnice, kde sa musel podrobiť náročnému operačnému zákroku.

Zúrivých útokov psov na človeka je stále viac. Na Vyšetrení sa dozviete, čo robiť, ak vás napadne pes!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu