Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šokujúce porovnanie Slovenska so svetom: V Afrike si nájdete prácu skôr ako u nás!

Porovnávanie krajín na internete. Zobraziť galériu (2)
Porovnávanie krajín na internete. (Zdroj: ifitweremyhome.com)

BRATISLAVA - Určite ste sa niekedy už zamýšľali nad tým, aké by to bolo, žiť napríklad v Spojených štátoch, v Rakúsku, alebo aj v Bielorusku. Skôr než nabudúce v rozčúlení poviete, že aj v Burundi je to lepšie ako na Slovensku, pozrite si nasledovné porovnanie s celým zvyškom sveta.

Porovnať základné ekonomické parametre Slovenska s hociktorou inou krajinou na svete umožňuje webstránka www.ifitweremyhome.com. Hoci štatistiky môžu byť skresľujúce, niektoré porovnania vyznievajú extrémne zaujímavo. Vedeli ste napríklad, že v Botswane máte o 38,2% väčšiu šancu zamestnať sa ako na Slovensku? Vyplýva to z porovnaní nezamestnanosti v oboch krajinách. Má to však háčik, zarobíte o 38,21% menej ako na Slovensku a k tomu ako bonus dostanete napríklad aj 239 krát vyššiu šancu nakaziť sa chorobou AIDS.

Nadávanie na pomery vás možno na chvíľu prejde, keď si prečítate, že na Slovensku štatisticky zarábame o 82,76% viac peňazí ako v Bielorusku. Takto napríklad vyzerá porovnanie Slovenska so susedným Maďarskom:

Míňame o 38,84% viac elektrickej energie.

Zarábame o 13,98% viac peňazí.

Máme o 12,04% vyššiu šancu, že budeme nezamestnaní.

Máme o 11,88% viac detí

Žijeme o 1,93 roka dlhšie.

Porovnanie Maďarska a Slovenska podľa ifitweremyhome.com
Zobraziť galériu (2)
Porovnanie Maďarska a Slovenska podľa ifitweremyhome.com  (Zdroj: ifitweremyhome.com)

Ak by sme žili v Čechách, mali by sme o 23 percent vyššiu šancu nájsť si prácu a zarábali by sme o 18,4 percenta viac. S bohatými krajinami sa zväčša spája vyššia šanca zamestnania, vyššie zárobky a vyššia kvalita života. Ruka v ruke s tým však prichádza aj vyššia spotreba surovín, najmä ropy a elektriny. Ľudia vo vyspelejších krajinách mávajú aj menej detí. Porovnať Slovensko s ktoroukoľvek krajinou na svete môžete na webstránke www.ifitweremyhome.com

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu