Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poslankyňa Smeru navrhla zákon pre paralympionikov

Riapoš a Obrimčáková tvoria pár Zobraziť galériu (3)
Riapoš a Obrimčáková tvoria pár

BRATISLAVA - Poslankyňa Bibiána Obrimčáková (SMER-SD) už dávnejšie potvrdila dohady, ktoré sa týkali jej rozvodu so svojim mužom Petrom Obrimčákom, primátorom mesta Stropkov. Tvrdí, že sa s manželom rozišli v priateľskom duchu. Po jej boku sa však už dávnejšie objavuje iný muž, predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš. Zdá sa, že ich nespájajú len súkromné, ale aj pracovné cesty. Obrimčáková totiž v polovici augusta doručila Národnej rade SR návrh zákona o používaní a ochrane paralympijskej symboliky a o Slovenskom paralympijskom výbore.

V súčasnosti je Obrimčáková poslankyňou NR SR a členkou Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. Ako tvrdí: „Zúčastnila som sa niekoľkých paralympijských hier, kde som zistila význam a dosah paralympionizmu, nielen pre skupinu zdravotne znevýhodnených, ale aj pre celú spoločnosť.“

Riapoš
Zobraziť galériu (3)

Od roku 1994 má Slovensko prijatý zákon o ochrane olympijskej symboliky, doteraz však zákon týkajúci sa výlučne poralympionikov u nás nebol prijatý. „V roku 2010 Slovensko ratifikovalo Dohovor OSN o odstránení diskriminácie občanov so zdravotným postihnutím. Predloženým zákonom o ochrane paralympijskej symboliky sa usilujem odstrániť nerovnosť v športovej oblasti, čím sa naplní i ďalší z cieľov, ku ktorým sa naša krajina zaviazala pri ratifikácii tohto dohovoru.“ vysvetľuje Obrimčáková.

Počas zimných paralympijských hier v roku 2010 vo Vancouvri došlo k zneužitiu paralympijskej symboliky, dôsledky sa riešia dodnes, preto je podľa poslankyne nutné, vzhľadom na blížiace sa hry v Soči (2014), tento zákon v čo najkratšom čase prijať. „Keďže slovenskí paralympionici budú reprezentovať Slovensko na zimných paralymijských hrách v Soči, čo by znamenalo možné opätovné zneužitie symboliky počas týchto hier, rozhodla som sa podať tento návrh zákona. Ak bude prijatý, nadobudne účinnosť 1.1. 2014.“ dodáva Obrimčáková.

Tak sa teda paralympionici na čele s Jánom Riapošom môžu tešiť na novučičký zákon. Jeho predkladateľka Bibiána Obrimčáková potvrdila, že s návrhom zákona jej pomáhal aj jej priateľ. Ak by teda došlo k schváleniu, poslankyňa by si od svojho partnera určite zaslúžila za dobre odvedenú prácu minimálne nejaký darček, veď ide v prvom rade o jeho chlebík. Pre Riapošova nie je vzťah s poslankyňou nič nového. V minulosti totiž randil s poslankyňou SDKÚ Ivetou Radičovou. Po jej neúspešnom kandidovaní v prezidetnských voľbách jej však dal kopačky. Radičová sa neskôr stala premiérkou.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu