Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slováci chcú babie leto: Budúci týždeň sa ho nedočkáme, ale mrazu áno!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: people.desktopnexus.com)

BRATISLAVA - Jeseň to poriadne rozbalila. Slnečné dni čoraz častejšie striedajú tie upršané a teploty tiež jasne vypovedajú o tom, že teplé dni sú už dávno za nami. Klimatológovia navyše tvrdia, že babieho leta sa tento rok možno ani nedočkáme. Pozrite sa s nami, aké počasie nás čaká v najbližších dňoch.

Pondelok - od severu k nám bude zasahovať výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Nočná teplota 8 až 3 stupňov, na severozápade, v severnej polovici stredného Slovenska a na Spiši 3 až -2. Cez deň jasno až polooblačno. Na juhozápade a juhu stredného Slovenska premenlivá, prechodne zväčšená oblačnosť. Ráno ojedinele hmla. Denná teplota 13 až 18, na Orave, Liptove a Spiši okolo 11 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 6 stupňov. Severovýchodný až východný vietor 3 až 7 m/s.

Utorok - malá, miestami zväčšená oblačnosť. Ráno ojedinele hmla alebo zamračené nízkou oblačnosťou. Nočná teplota 7 až 2, na severe 2 až -3. Denná teplota 13 až 18 stupňov, na Orave, Liptove a na Spiši okolo 11. Prevažne severný vietor 2 až 7 m/s.

Streda - od severovýchodu začne nad Slovensko prúdiť chladný vzduch. Premenlivá, prevažne malá oblačnosť. Ráno ojedinele hmla alebo zamračené nízkou oblačnosťou. Nočná teplota 4 až -2, na krajnom juhovýchode okolo 6 stupňov. Denná teplota 11 až 16, na severe okolo 9. Prevažne severovýchodný vietor 2 až 7 m/s, ojedinele v nárazoch okolo 12 m/s.

Štvrtok - jasno až polojasno, na východe zväčšená oblačnosť. Nočná teplota 3 až -3 stupňov, denná 8 až 13, na severe 4 až 8 stupňov.

Piatok - počasie bude mať podobný ráz, ako vo štvrtok. Jasno až polojasno. Nočná teplota 1 až -5 stupňov. Denná teplota 8 až 14.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu