Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Má choré srdce, zrazilo ho auto, ale smolu si nepripúšťa

Rodičia Iveta a Martin si už s Maťom užili svoje. Narodil sa so srdcovou chybou, nakazil ho kliešť a zrazilo ho aj auto. Zobraziť galériu (2)
Rodičia Iveta a Martin si už s Maťom užili svoje. Narodil sa so srdcovou chybou, nakazil ho kliešť a zrazilo ho aj auto.

PARTIZÁNSKE - Martin Beliansky (12) z Partizánskeho je veľký smoliar. Narodil sa s chorým srdcom, neskôr ho poštípal nakazený kliešť a ešte ho aj zrazilo auto. Maťo si však smolu nepripúšťa. Je talentovaný gitarista, chodí na recitačné aj matematické súťaže, a keď vyrastie, chce študovať na konzervatóriu. Pod stromček si prial španielsku gitaru, ktorú mu daroval Nový Čas.

„Keď som sa narodil, museli ma operovať kvôli srdcovej chybe,“ povedal Martin. O rok sa jeho stav zhoršil. „Lekári mu dávali iba dvojpercentnú šancu na prežitie, novú operáciu však prežil,“ povedal otec Martin. Aby toho nebolo málo, na konci leta 2002 lekári zistili, že Maťa kliešť nakazil lymskou boreliózou, ktorá môže viesť až k ochrnutiu. „Prišli na to až dva roky po nakazení, bude mať problémy do konca života. Máva veľké bolesti kĺbov, musí užívať lieky proti reume. Teraz má zlé krvné výsledky, zrejme bude musieť ísť do nemocnice,“ povedala mama Iveta. Maťko musí navyše pravidelne chodiť na kontroly kvôli srdcu, výsledky sa môžu kedykoľvek zhoršiť.

Má choré srdce, zrazilo
Zobraziť galériu (2)

Maťo sa stal už aj obeťou autonehody. „Vrazilo do neho auto. Odhodilo ho do priekopy a celý zostal otlčený. Mal šťastie, že jeho srdiečko vydržalo,“ dodala mama. Maťo si najviac želal pod stromček gitaru. „Želal by som si klasickú, veľkú, španielsku. Rodičia mi síce kúpili starú, zachovalú, ale nová by ma veľmi potešila,“ napísal Martin do Nového Času. Budúci umelec si na nej hneď aj pár akordov zahral.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu