Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Myslíme si, že na Slovensku sa žije nezdravo: So sebou sme však spokojní!

Cvičenie
Cvičenie (Zdroj: vyšetrenie.sk)

BRATISLAVA - Vnímanie životného štýlu na Slovensku je vo všeobecnosti negatívne. Až 81 percent opýtaných si totiž myslí, že ľudia žijú nezdravo. Vyplýva to z prieskumu agentúry TNS Slovakia, ktorý uskutočnila v apríli prostredníctvom internetu na vzorke 500 respondentov.

Pri hodnotení vlastného životného štýlu však Slováci až takí negatívni nie sú. "Až tretina Slovákov si myslí, že žije zdravým životným štýlom, ďalšia tretina svoj životný štýl hodnotí negatívne, a to viac muži ako ženy a zvyšná tretina Slovákov pristúpila k hodnoteniu opatrne, alebo sa jednoducho nedokázala vyjadriť," tvrdí agentúra TNS Slovakia. 

Na otázku, čo robia pre svoj zdravý životný štýl, respondenti väčšinou odpovedali "nefajčím." Takto sa ich vyjadrilo 71 percent. Nasledovala snaha viac sa hýbať (59 percent), naplniť si jedálniček zdravou stravou (59 percent) a nepiť alkohol (44 percent). "Iba 34 percent opýtaných uviedlo, že pravidelne behá alebo cvičí," uviedla agentúra.

Kým muži častejšie uvádzajú, že pravidelne cvičia (41 percent), ženy zasa podľa prieskumu častejšie tvrdia, že sa vyhýbajú nezdravej strave (60 percent). Za základ zdravého životného štýlu respondenti považujú pozitívny prístup k životu (70 percent), pozitívne myslenie (67 percent) a kvalitný spánok (66 percent).

Prieskum agentúra uskutočnila medzi Slovákmi vo veku 15 až 65 rokov, odlišných z hľadiska veku, vzdelania, veľkosti miesta bydliska a kraja.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu