Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Počasie hlási koniec horúceho leta: Namiesto plaviek vytiahnite dáždniky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Zdá sa, že letným horúčavám spojeným s oddychom pri vode, je definitívny koniec. Svedčí o tom predpoveď počasia na nasledujúce dni, podľa ktorej si viac ako slniečka užijeme zamračenej oblohy s dažďovými kvapkami.

V duchu, v akom sa niesol tento víkend, bude pokračovať aj začiatok týždňa. V pondelok bude počasie ovplyvňovať tlaková níž nad Talianskom, ktorá so sebou prinesie zamračenú oblohu a na viacerých miestach aj dážď. K večeru by mali zrážky pomaly ustávať. Nočná teplota sa bude pohybovať medzi 16 a 11 stupňami, denná by sa mala vyšplhať na 19 až 24. Fúkať bude slabý severovýchodný vietor.

Utorkové počasie sa bude od pondelkového líšiť len minimálne. Opäť bude oblačno až zamračené a miestami spŕchne. Nočná teplota bude medzi 15 a 10 stupňami a denná medzi 18 a 23. Na Orave, Liptove a Spiši však môže byť aj chladnejšie. Vietor bude fúkať tiež len slabý.

V stredu sa stred oblasti nízkeho tlaku presunie nad Balkán a bude prevažne oblačno až zamračené. Spŕchnuť môže najmä na západe Slovenska. V noci sa výrazne ochladí na 7 až 12 stupňov, cez deň sa však ortuť teplomera môže vyšplhať na 21 až 26 stupňov, k čomu nám zafúka príjemný slabý vietor.

Vo štvrtok sa počasie tiež nezmení. Bude opäť oblačno až zamračené, avšak cez deň sa bude oblačnosť od západu zmenšovať. Slabý dážď, prípadne prehánky, sa tentoraz s väčšou pravdepodobnosťou vyskytnú na východe. V noci sa teplota bude pohybovať od 15 do 10 stupňov, cez deň od 20 do 25, na severe bude okolo 18 stupňov.

V piatok sa nám trochu oteplí. Oblačnosť bude už len malá, miestami zväčšená a ráno sa bude zrejme zobúdzať do hmly. V noci teplota klesne na 13 až 8 stupňov, no počas dňa sa môžeme tešiť na príjemných 20 až 25 stupňov.

Začiatkom budúceho víkendu bude oblasť vyššieho tlaku nad strednou Európou slabnúť. V sobotu bude zamračené len prechodne a ráno sa môže opäť vyskytnúť hmla. Nočná teplota bude od 12 do 6 stupňov, denná od 18 do 24.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu