Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kradol medené lano na železničnej stanici, zastavil ho až výstrel policajta

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SENICA - Policajti železničnej polície v Senici obvinili z pokusu krádeže 51-ročného muža z Červeníka. Koncom mája chcel krátko po polnoci ukradnúť zo striech odstavených áut na železničnej stanici Senica 100 kg medeného trolejového lana, ktoré rozrezal. Odniesť sa mu ich však už nepodarilo.

Jeho plány prekazila hliadka železničnej polície, ktorá počas zákroku musela použiť varovný výstrel, pretože muž na predošlé výzvy polície nereagoval. Poškodením trolejového lana vznikla škoda za takmer 2000 eur. Mužovi hrozí za pokus krádeže väzenie až na dva roky. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Ako uviedla, z prečinu porušovania domovej slobody a pokusu krádeže obvinil vo štvrtok (12. 9.) poverený policajt 20-ročného mladíka z okresu Senica. "V nedeľu popoludní (25. 8.) vošiel na pozemok rodinného domu v obci Borský Mikuláš a odstránil zabezpečenie z hospodárskej budovy. Jeho konanie si všimla 66-ročná domáca pani, ktorá zabránila krádeži," priblížila s tým, že obvinenému hrozí za skutky až dvojročné väzenie.

Zabrániť krádeži sa podarilo aj 58-ročnému mužovi z okresu Malacky, ktorý včera (12. 9.) prichytil priamo pri čine 38-ročného muža z okresu Skalica. V obci Borský sv. Jur sa vlámal do plechového skladu a chcel ukradnúť šesť vriec s cementom. "Majiteľ pozemku ho obmedzil na osobnej slobode a privolal políciu, ktorá ho vzápätí vypočula a obvinila z pokusu krádeže," povedala hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu