Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Bratislave horelo PKO: Zrútila sa strecha

Park kultúry a oddychu v plameňoch Zobraziť galériu (5)
Park kultúry a oddychu v plameňoch (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - V areáli bratislavského PKO na nábreží Dunaja horelo, požiar bol nahlásený krátko pred treťou hodinou ráno. Už sa ho podarilo uhasiť. Mestom sa ráno šíril hustý dym a zápach. Podľa predbežných správ ho spôsobilo vznietenie odpadu, ktorý sa v týchto budovách nachádzal.

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ informovalo, že asi päť minút po hlásení bola na mieste prvá hasičská hliadka, ktorá zistila, že horí opustená budova pripravená na asanáciu. Tá vyhorela a ostala len oceľová konštrukcia. Ďalej sa požiar rozšíril do športovej haly, ktorej majiteľom je VKP a.s. Bratislava a objektu Výskumného ústavu vodného hospodárstva. Na budove športovej haly sa zrútila časť strechy, v objekte ústavu vyhorelo malé hydrotechnické laboratórium, kancelárske priestory a strecha budovy.

"Podľa doterajších zistení požiar vznikol v samostatnom nepoužívanom objekte, odkiaľ sa následne rozšíril aj na budovu Výskumného ústavu vodného hospodárstva a športovú halu v areáli PKO," potvrdila hovorkyňa Prezídia HaZZ Silvia Jančovičová. Hasiči musia ochladzovať a odvetrávať okolité objekty. "Z dôvodu kyvadlovej dopravy hasebnej látky na miesto udalosti sú vydané dopravné obmedzenia," doplnila Jančovičová.

Mestská hromadná doprava popri PKO prejde v sprievode polície, môže sa vyskytnúť zhruba pätnásťminútové zdržanie. Doprava osobných áut je obmedzená, je možná obchádzka buď cez Mlynskú dolinu, alebo cez Petržalku.

V Bratislave horelo PKO:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

V objektoch bola podľa jej informácií odpojená dodávka elektrickej energie a krátko pred siedmou hodinou sa na miesto dostavil statik. Doposiaľ neboli nahlásené žiadne zranené osoby. Hasiči pomocou termokamier prehľadávajú priestory. Vodu na hasenie čerpajú priamo z Dunaja. Na mieste udalosti sa nachádza aj minister vnútra.

V Bratislave horelo PKO:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

V Bratislave horelo PKO:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Bratislavský Park kultúry a oddychu je už dlhšie zatvorený. V minulosti v ňom bývali koncerty, napríklad Bratislavské jazzové dni či tanečné súťaže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu