Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Stav ťažko zraneného robotníka sa zlepšil: Je stabilizovaný!

Fakultná nemocnica Louisa Pasteura v Košiciach
Fakultná nemocnica Louisa Pasteura v Košiciach (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Košickým lekárom kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny Univerzitnej nemocnice v Košiciach sa podarilo stabilizovať zdravotný stav Tibora Š., ktorý utrpel ťažký úraz hlavy pri výbuchu na stavbe diaľničného tunela Šibenik pri Levoči. Informovala o tom dnes hovorkyňa univerzitnej nemocnice Ladislava Šustová.

„Pacient je stabilizovaný, no jeho stav je ešte stále veľmi vážny. Stále je v bezvedomí a umelom spánku. Jeho zdravotný stav si však v súčasnosti nevyžaduje ďalšiu operáciu,“ uviedla Šustová s tým, že lekári považujú zatiaľ za predčasné vyjadrovať sa k prognóze.

Ťažko zraneného robotníka Tibora Š. pri výbuchu v tuneli 12. augusta najprv krátko hospitalizovali v nemocnici v Spišskej Novej Vsi, odkiaľ ho letecky prepravili na kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny košickej univerzitnej nemocnice. Po prijatí absolvoval urgentnú operáciu a lekári ho uviedli do umelého spánku. 

Tragédia sa odohrala v rozostavanom tuneli Šibenik na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov v pondelok 12. augusta okolo pol piatej ráno. K nekontrolovanému výbuchu došlo počas odstrelu v tunelovej rúre. Príčiny sú predmetom vyšetrovania banského úradu a polície, ktorá začala stíhanie pre usmrtenie osoby. Explóziu neprežil strelmajster, ktorý riadil trhacie práce. Pri nešťastí ďalší piati robotníci utrpeli zranenia, z toho jeden ťažké. 

Tunel Šibenik je diaľničný tunel na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov. Plánovaná dĺžka je 540 metrov. Výstavba sa začala v júni 2012 a dokončiť by ho mali v júli 2015.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu