Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pod Oravským hradom vyrastie informačné centrum: Koľko bude stáť?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

ORAVSKÝ PODZÁMOK – Pod Oravským hradom budujú informačné turistické centrum za takmer pol milióna eur. Nový terminál infocentra má slúžiť ako hlavný záchytný bod pre návštevníkov hradu, kde budú sústredené informácie nielen o činnostiach Oravského múzea, ale i o významných historických a kultúrnych pamiatkach a podujatiach celého slovensko-poľského prihraničného regiónu.

Moderný terminál turistického infocentra slávnostne otvoria v piatok. „Budú v ňom priestory pre pokladňu a návštevníkov, kancelárie pre pracovníkov a technické zázemie. Návštevníci budú mať k dispozícii dotykový displej s informáciami o Oravskom múzeu aj o širšom okolí a zaujímavostiach Žilinského kraja. Nainštalovaná bude aj mini expozícia venovaná Oravskému múzeu a partnerovi projektu, ktorým je Muzeum narodowe v Krakove,“ uviedla hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Hana Danová. V turistickom centre majú vzniknúť aj nové priestory pre remeselníkov či umelcov a knižnica. Polmiliónový projekt počíta aj s osvetlením prístupovej cesty do hradu, úpravou okolia a vybudovaním parku a oddychových zón.

Oravský hrad každoročne navštívi viac ako 165-tisíc turistov. Podľa Danovej je Oravský hrad už štvrtú sezónu najnavštevovanejším hradom na Slovensku. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu