Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bratislavský "justičák" zrenovujú za 20 miliónov: Väzni potrebujú viac priestoru!

Justičný palác v Bratislave Zobraziť galériu (2)
Justičný palác v Bratislave (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Budú väzni v bratislavskom Justičnom paláci zaspávať pri zvuku príklepových vŕtačiek? Je možné, že áno, vláda má totiž dnes na stole materiál, ktorým odklepne dvadsať miliónov eur na rekonštrukciu väzenskej časti paláca.

"Musia sa vymeniť všetky rozvody energií, zatepliť objekt a vymeniť všetky výplne stavebných otvorov," informovala Alexandra Donevová z tlačového oddelenia Ministerstva spravodlivosti. Väzenskej časti Justičného paláca tak vymenia okná a zateplia ju. Môžu však pribudnúť nové okná a aj mreže na jestvujúcich oknách sa budú meniť.

Oveľa viac sa však zmení vnútri a to za plnej prevádzky väznice. "Zlepšia sa ubytovacie a hygienické podmienky väznených osôb, cely budú riešené tak, aby úžitková plocha na jedného väzňa bola minimálne 4m štvorcové. Vybudujú a rozšíria sa priestory určené k pohybu väznených osôb a ich aktivitám mimo cely," dodáva Donevová.

Bratislavský
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Pôvodná kapacita ústavu bola okolo tristo väzňov, dnes je však dvojnásobná. Justičný palác stojí od tridsiatych rokov, za normalizácie k nemu pristavali administratívnu budovu. Z telocvične vybudujú jedáleň pre dozorcov. "Cely sú riešené pre 2 a 4 osoby s plochou minimálne 4m štvorcové  na jednu osobu. Každá cela má samostatné sociálne zariadenie, sprcha a WC sú v uzavretom priestore a umývadlo je umiestnené v priestore cely," uvádza ďalej vládny dokument.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu