Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Nepoučiteľní: V stredu a vo štvrtok skolabovalo až 251 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Počas stredy 7. a štvrtka 8. augusta skolabovalo v dôsledku horúčav 251 ľudí. Ako ďalej informoval hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel, horšia bola streda, keď skolabovalo 135 ľudí, z toho 78 žien, 52 mužov a päť detí.

„Po prvotnom ošetrení previezli v stredu do nemocnice 87 osôb, pričom kolapsov bolo najviac v Bratislavskom a Žilinskom kraji – po 25 prípadov,“ povedal Chmel.

Vo štvrtok skolabovalo z tepla 116 ľudí. Žien bolo 65, mužov 50 a zachraňovali aj jedno dieťa. „Do nemocnice previezli 59 ľudí,“ uviedol Chmel s tým, že najviac potrápili kolapsy vo štvrtok ľudí v Žilinskom kraji, kde záchranári zasahovali v 24 prípadoch.

V Bratislave padol vo štvrtok teplotný rekord, na dvoch staniciach namerali teplotu vzduchu 39,2° C. Najvyššie vystúpila teplota vzduchu v Senici, kde neskoro popoludní namerali 39,6° C.

Na dnes meteorológovia predpovedajú jasné až polooblačné počasie s teplotami 32° C až 37° C, na severe miestami okolo 30° C. Popoludní v západnej polovici územia a na severe má oblačnosti pribúdať a na mnohých miestach očakávajú prehánky a búrky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu