Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

V piatok po kolapse z tepla skončilo v nemocnici 80 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Horúčavy aj v piatok potrápili Slovákov, pre vysoké teploty na celom území krajiny skolabovalo 112 ľudí. Do nemocnice museli záchranári previezť 80 z nich.

Dnes o tom informovalo Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby. Najviac výjazdov mali počas horúceho piatku záchranári v Košickom kraji, kde ich zavolali k 23 prípadom. Horúčavy najlepšie niesli v Trenčianskom kraji, kde záchranári napočítali len osem skolabovaných. V piatok záchranári pomáhali 55 ženám, 55 mužom a dvom deťom.

Po horúčavách preniesli ochladenie búrky, tie dnes meteorológovia hlásia pre časť stredného a celého východného Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami v okrese Liptovský Mikuláš, v takmer celom Banskobystrickom kraji a v celom Prešovskom a Košickom kraji.

S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky a napršať môže 20 až 30 mm zrážok. Vietor pritom pri búrkach môže dosiahnuť v nárazoch 17 až 22 metrov za sekundu. Intenzita sprievodných javov je podľa meteorológov v tomto ročnom období a v tejto oblasti bežná, môže však spôsobiť menšie škody. Prechodne pri búrkach môžu stúpnuť aj hladiny malých tokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu