Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Náročný pondelok: Kvôli horúčavám skolabovalo až 155 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Počas pondelka 5. a utorka 6. augusta skolabovalo v dôsledku horúčav 155 ľudí. Ako ďalej informoval hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel, horší bol utorok, keď skolabovalo 95 ľudí.

"V štatistike dominujú ženy, tých bolo 96, mužov 57, no kolapsy sa nevyhli ani dvom deťom," priblížil. Záchranári museli po prvotnom ošetrení previezť do nemocnice 91 ľudí. Najviac ľudí, 34, skolabovalo v Bratislavskom kraji.

Horúco bude na našom území aj dnes, vo štvrtok 8. a v piatok 9. augusta. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) platí dnes v Bratislavskom, Banskobystrickom, Trenčianskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji od 11:20 do 19:20 tretí stupeň výstrahy pred vysokými teplotami. Teplota môže vystúpiť na 35 až 39 stupňov Celzia.

Okrem toho je pre dnešok vydaná pre Košický, Prešovský a Žilinský kraj výstraha druhého stupňa. Teplota tu vystúpi na 33 až 36 stupňov Celzia takisto od 11:20 do 19:20. V severnej časti Slovenska bude v rovnakom čase 30 až 34 stupňov Celzia, platí tu výstraha prvého stupňa. Pre štvrtok a piatok vydal Slovenský hydrometeorologický ústav takisto výstrahy druhého aj tretieho stupňa pred vysokými teplotami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu