Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bežec Dzurinda sníva: O dva roky sa chce zúčastniť na olympiáde

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Bývalý premiér a dnes poslanec NR SR za SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda začal snívať o účasti na olympijských hrách veteránov. Tie bývajú každé dva roky. Dzurinda by chcel bežať na týchto hrách o dva roky, teda v roku 2015.

„Nevylučujem to. Začínam snívať takýto sen,“ povedal Dzurinda dnes. Okrem olympiád bývajú pre veteránov aj majstrovstvá sveta a Európy.

Dzurinda pred mesiacom vstúpil do klubu veteránov v Bratislave. „Chcem zabehnúť ešte k šesťdesiatinám maratón v Košiciach, čo bude o dva roky. Tohto roku je jubilejný 90. ročník a ten chcem úspešne zvládnuť,“ uviedol. Z tohto dôvodu začal Dzurinda trénovať s trénerom v klube veteránov. „Povedali mi, že keď chcem dobre zabehnúť maratón musím sa zrýchliť na kratších tratiach, tak som začal trénovať systematicky pod vedením trénera,“ uviedol. 

Bývalý premiér tradične behával sám, dnes beháva v kolektíve. „Behávame šiesti až desiati. Behávam pestro, nie len v lese, ale aj na štadióne. Tréningy sú tiež pestré. Behávam rôzne dĺžky a s rôznou intenzitou,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu