Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Slota odmieta tvrdenia o politických výmenách v polícii

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Predseda SNS Ján Slota odmieta tvrdenia, že v polícii sa robia politické výmeny. "Necharakterizoval by som to ako politické výmeny," uviedol Slota vo včerajšej relácii TV Joj de Facto v súvislosti s výmenami krajských policajných riaditeľov.

Podľa neho je to rozhodnutie ministra vnútra, ktorý má takúto kompetenciu. Zdôraznil, že polícia a súdna moc musia byť apolitické a pri nomináciách sa rozhoduje na základe odbornosti. Podľa Slotu to nefunguje tak, že on ponúkne niekoľko mien a minister si vyberie. "Po politickej línii nezasahujem ani do jedného silového rezortu. Nemiešam sa do ministerstiev, ktoré patria Smeru-SD alebo ĽS-HZDS," dodal Slota.

Predseda KDH Pavol Hrušovský zdôraznil, že tempo vo vládnej koalícii nediktuje ani Slota ani Robert Fico, ale Vladimír Mečiar. Ako príklad uviedol nomináciu Júliusa Rezeša do dozornej rady Transpetrolu, keď Rezeš zostal vo funkcii aj napriek nesúhlasu Fica a za podpory Mečiara. Slota uviedol, že v tomto prípade, teda nominácie Rezeša, dáva za pravdu Mečiarovi.

V súvislosti s ťažkou chorobou svojho syna Janka Slota uviedol, že lekár lieči, ale Pán Boh uzdravuje. Potom, čo mu jeden primár povedal, že jeho syn má 30-percentú nádej na prežitie sa Slota podľa vlastných slov veľmi veľa modlil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu