Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Na Luniku IX. zbúrajú ďalší panelák: Obyvatelia v ňom žijú bez nájomných zmlúv!

Ďalší panelák zbúrajú na Luniku IX Zobraziť galériu (6)
Ďalší panelák zbúrajú na Luniku IX (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Je to stále rovnaké! Neprispôsobiví obyvatelia na Luniku IX. si systematicky ničia svoje byty a paneláky, a tak sa niet čomu čudovať, že ďalší panelák na tomto sídlisku bude zbúraný. Dôvod je stále rovnaký. Narušená statika, kvôli ktorej je životu nebezpečný.

„Už máme rozhodnutie od Stavebného úradu, že do 31. novembra tohto roku má byť panelák na Hrebendovej 22 a 24 asanovaný. Momentálne hľadá mesto firmu, ktorá dom asanuje. Bude to stáť okolo 110 tisíc eur,“ hovorí košický poslanec a koordinátor prác na Luniku IX. Miloš Ihnát. V bytovke býva 17 rodín, ale ani jedna nemá nájomnú zmluvu. „Bývajú tam nelegálne, a tak budú deložovaní a stanú sa bezdomovcami. Mesto totiž nemá a ani nemôže dať byty občanom, ktorí bývajú na čierno. Na náhradný byt im nevzniká právny nárok,“ dodáva M. Ihnát. Všetci obyvatelia domu už dostali rozhodnutie o vysťahovaní, zatiaľ sa však nikde nechystajú.

Momentálne okolo paneláku prebiehajú upratovacie práce a denne odtiaľ odvážajú kopy „bordelu“. Až keď bude priestor vyprataný, môže sa začať s búracími prácami. Tento dom je už piaty v poradí, ktorý na Luniku IX. zbúrajú na náklady mesta, čiže sa na to poskladajú všetci obyvatelia Košíc!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu