Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zázrak na petržalskom Draždiaku: Muž sa prebral po hodinovom oživovaní!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nechýbalo veľa a jazero si mohlo vyžiadať ďalšiu obeť. Záchranárom sa dnes krátko pred obedom podarilo oživiť staršieho muža (65), ktorý sa topil v petržalskom jazere Draždiak. Napriek tomu, že z vody ho svedkovia vytiahli nehybného, po hodine oživovania sa prebral a previezli ho do nemocnice.

Záchranári o 11:44 dostali hlásenie, že v petržalskom jazere sa topí muž. Išlo o dôchodcu, ktorého ľudia z brehu vytiahli z vody a poskytli mu prvú pomoc. Po príchode na miesto v oživovaní pokračovali záchranári.  "Boli na mieste do troch minút. Muža sa pokúšali oživiť asi hodinu, úspešne," povedal nám hovorca záchranárov Boris Chmel.

Dôchodcu pri vedomí previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Mal obrovské šťastie, ani nie pred mesiacom sa v tom istom jazere utopil 20-ročný Dominik známy účasťou v speváckej súťaži Česko Slovenská Superstar. Chlapec chcel preplávať jazero z jednej strany na druhú, no približne v polovici sa začal topiť.

Na pomoc sa mu vybral jeden z kamarátov. Na chvíľu sa mu ho dokonca podarilo zachytiť, no potom zmizol pod vodou. Dominika našli potápači v jazere až o dve hodiny neskôr, už mu nebolo pomoci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu