Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia na vode: Mladá Češka (†21) sa utopila pri splavovaní rieky v Rakúsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Smrťou sa skončilo dnes na juhu Rakúska pre Češku (21) splavovanie divokej vody na rieke Salza. Spolu s ďalšou mladou ženou sa plavili na nafukovacom kajaku, ktorý sa prevrátil. Kým jednu vodáčku sa podarilo zachrániť, druhá uviazla pod hladinou a utopila sa, napísala agentúra APA.

Nešťastie sa stalo neďaleko Hornoštajerskej obce Palfau. Obe ženy patrili ku štyridsťčlennej turistickej skupine, nešlo teda o študentky gymnázia, ako uvádzali prvé informácie rakúskych úradov. Ich čln sa podľa APA prevrátil v blízkosti mosta. Kým jednu ženu zachránili ďalší vodáci, druhá uviazla nohami pod kmeňom stromu a zostala pod hladinou. Vyslobodiť sa ju podarilo až po troch hodinách.

Podľa polície, citovanej agentúrou, boli vodáčky v čase nešťastia bez vedúceho, čo je vraj u takýchto člnov obvyklé. Hovorca hasičov z Palfau Gerhard Ganser ale zároveň uviedol, že skupina zjavne podcenila nebezpečenstvo. "Dá sa povedať, že je to nedbalosť, ísť za takého vysokého stavu vody na dvojmiestnom člne," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu