Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Škola smúti za jednotkárkou Klaudiou (†11): Môže za jej smrť zle upevnený pútač?

Miesto sobotňajšej tragédie Zobraziť galériu (3)
Miesto sobotňajšej tragédie (Zdroj: Foto: zs3sp.sk, FB, Tip čitateľa)

STROPKOV - Kde sa stala chyba? Pýtajú sa rodičia šikovnej šiestačky Klaudie (†11), ktorá v sobotu prišla o život počas ničivej búrky, ktorá sa prehnala Stropkovom. Silný vietor zhodil prístrešok, pod ktorým sa spolu s kamarátkou Timeou (12) skrývala pred dažďom a obe zavalil. Timea vyviazla s odreninami a v šoku, Klaudia už toľko šťastia nemala, bola na mieste mŕtva. Za šikovnou žiačkou smúti celá základná škola v Stropkove, ktorá po tragédii zrušila oslavy 15. výročia.

K tragédii došlo v sobotu práve v čase, keď sa východom Slovenska prehnala ničivá búrka. Silný vietor zhadzoval stromy, vylievali sa potoky a padali ľadové krúpy. Pred nevyspytateľným živlom sa najlepšie kamarátky zo Stropkova, Klaudia (†11) a Timea (12), chceli ukryť pod betónovým pútačom.

Timea (12) a Klaudia (†11) boli najlepšie kamarátky.
Zobraziť galériu (3)
Timea (12) a Klaudia (†11) boli najlepšie kamarátky.  (Zdroj: zs3sp.sk, FB, Tip čitateľa)

Toto rozhodnutie sa im však stalo osudným. Prudký nárazový vietor betónovú konštrukciu zhodil a dievčatá sa ocitli pod jeho troskami. Na Šarišskej ulici Pri koniarni ich zavalené našiel otec Timey. Tú sa s odreninami a v silnom šoku podarilo záchranárom spod betónu vytiahnuť, Klaudii už však nebolo pomoci. "Záchranné zložky ich vyslobodili, jedno z nich, žiaľ, ťažkým zraneniam podľahlo, druhé odviezla sanitka do svidníckej nemocnice," uviedol vtedy hovorca záchranárov.

Rodičia a príbuzní sú smrťou dievčatka zdrvení. Bola veľmi šikovná žiačka a do žiackej knižky zbierala len samé jednotky. Na stránke základnej školy na Konštantínovej ulici v Stropkove, ktorú Klaudia navštevovala, už visí smutný oznam: "S hlbokým zármutkom v srdci oznamujeme, že v sobotu, 22.06.2013, tragicky zomrela naša žiačka Klaudia ...". Škola tiež vyjadrila úprimnú sústrasť pozostalým a v súvislosti s tragédiou zrušila dnešnú akadémiu, ktorá sa mala konať pri príležitosti 15. výročia vzniku.

Prípadom sa zaoberá aj polícia, ktorá nariadila pitvu a prizve k vyšetrovaniu aj znalcov. Nie je totiž jasné, ako k zrúteniu betónového pútača došlo. "Otázne je, ako taký veľký hrubý múr mohol vôbec spadnúť. Však tu nebol tajfún, aby to bralo autá,"  napísal nám čitateľ Dzavo. Podľa miestnych bol zle upevnený, miestna firma, ktorej slúžil ako reklama, sa však k bližším okolnostiam nešťastia vyjadrovať nechce.

Betónový pútač zavalili dievčatá na tomto mieste.
Zobraziť galériu (3)
Betónový pútač zavalili dievčatá na tomto mieste.  (Zdroj: Tip čitateľa)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu