Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Fico do konca týždňa posúdi nominácie v podnikoch

Premiér SR Robert Fico
Premiér SR Robert Fico

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico sa podľa poslanca NR SR za stranu Smer-SD Borisa Zalu zíde v stredu alebo vo štvrtok s predstaviteľmi Fondu národného majetku, s ktorými posúdi všetky nominácie do orgánov podnikov s účasťou štátu.

Ako uviedol Zala včera večer v relácii TV Joj De Facto, ak sa zistia nejaké problémy pri nominantoch Smeru, najsilnejšia vládna strana je ich pripravená vymeniť. Zároveň pripomenul, že za nomináciu Júliusa Rezeša do Transpetrolu prebrala zodpovednosť Ľudová strana-HZDS, ktorá ho do funkcie navrhla. Podľa poslanca NR SR za KDH Daniela Lipšica je tento postoj Smeru alibistický, pretože o nomináciách rozhoduje minister hospodárstva. "Je to výsmech vlády voči poctivým ľuďom. Táto vláda sľúbila ľuďom, že im dá slušné zamestnanie. Dala ho Rezešovi," vyhlásil Lipšic.

Podľa Zalu Smer v júnových parlamentných voľbách dosiahol taký výsledok, že nepotrebuje žiadnych veľkých sponzorov. KDH a strany bývalej koalície obvinil z toho, že verejné obstarávania predražovali o 25 až 30 percent, čím sa nabalili všetci, ktorí stáli pri týchto stranách. Zároveň upozornil na jedného zo sponzorov KDH a priateľa jej predsedu Pavla Hrušovského, Alfonza Lukačina. Tento podnikateľ je podľa Zalu spolumajiteľom firiem spolu so Sergejom a Alexandrom Zápotockými.

Médiá priniesli informácie, podľa ktorých mená koaličných nominantov v Transpetrole spája pôsobenie vo firmách s prepojením na Rusko a organizovaný zločin. Malo ísť o osobu Sergeja Zápotockého, ktorého brat Alexander podľa servera aktualne.sk údajne "podniká s ľuďmi s temnou minulosťou a blízkymi vzťahmi s vysokými ruskými predstaviteľmi." Lipšic uviedol, že toto meno počuje dnes prvýkrát.

KDH by podľa Lipšica nemalo ísť do vlády po parlamentnom prevrate, ale po vyhratých voľbách. "To nebude nikdy," reagoval na tieto slová Zala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu