Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Bič na pijanov v košickom centre: V noci si už fľašku tvrdého nekúpia ani nevypijú!

Pre predajcov znamená zákaz škrt cez rozpočet
Pre predajcov znamená zákaz škrt cez rozpočet (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Bude sa piť menej? Poslanci mestského zastupiteľstva na svojom rokovaní odsúhlasili zákaz predaja alkoholických nápojov v centre mesta. Zakázaný bude predaj v potravinách a diskontných predajniach od 22:00 do 6:00 nasledujúceho dňa a začne platiť do 15 dní od zverejnenia uznesenia na úradnej tabuli mesta, čiže od 1. júla.

„Tento zákon rieši zákaz podávania a požívania všetkých druhov alkoholických nápojov na otvorených verejných priestranstvách ako sú parky, ulice a podobne na verejne prístupných miestach a mimo prevádzkových zariadení na to určených na celom území mesta Košice. Doteraz platil zákaz len na určitých exponovaných miestach, na Staničnom námestí a takzvanom Zlatom kríži od 5.00 h do 3.00 h nasledujúceho dňa,“ uviedol primátor Richard Raši.

Mesto, alebo mestská časť môže určiť výnimku zo zákazu podávania a požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, na verejne prístupných miestach a mimo prevádzkových zariadení na to určených pre pivo a víno, ale len na podujatiach organizovaných mestom alebo mestskou časťou  – a pri dodržaní podmienok, ktoré určí mesto alebo mestská časť.

Platí tiež novo zavedený zákaz predaja, podávania a požívania všetkých alkoholických nápojov v potravinách typu večierok a vo forme ambulantného predaja v čase od 20.00 h do 8.00 h na celom území mesta, okrem organizovaných podujatí. „Tým by sa malo predísť porušovaniu verejného poriadku, znečisťovaniu verejných priestranstiev a iným protispoločenským konaniam, ku ktorým dochádzalo v neskorších  večerných hodinách práve v okolí večierok, kioskov a podobne. Sme toho názoru, že prijatie navrhovaných zmien prispeje k ozdraveniu a skultúrneniu spoločenského života v meste,“ povedal Raši.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu