Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Rezort obrany sa chce zbaviť prebytočných kasární a tankodrómu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Rezort obrany sa chce zbaviť dvoch prebytočných vojenských objektov. Ich celková hodnota je viac ako 9 miliónov eur. Po novom majú prejsť do vlastníctva miest, v ktorých katastri sa nachádzajú. Vyplýva to z návrhu, ktorý je v súčasnosti v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

Prvým objektom je Tankodróm Bystrička, ktorý sa nachádza v katastrálnom území mesta Martin. Cena objektu stanovená znaleckým posudkom je 4.410.000 eur. Súčasťou prevodu by mali byť pozemky a stavby.

Druhým objektom sú Dukelské kasárne Poprad, ktorých cenu odhadli na 4.760.000 eur. Podľa hovorkyne rezortu obrany Martiny Ballekovej o prebytočnosti tohto majetku sa rozhodlo ešte v roku 2009. "Uvedený majetok bol v minulosti ponúknutý štátnym rozpočtovým organizáciám a štátnym príspevkovým organizáciám, tie však oň neprejavili záujem," informovala Balleková.

O objekty nikto nemal záujem ani v ponukovom konaní. Tankodróm a kasárne tak boli ponúknuté mestám Martin a Poprad. Tie s prevodom majetku už súhlasili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu