Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Veľký armádny výpredaj: Toto všetko si môžete kúpiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Rezort obrany predáva 166.251 kusov výstroja v celkovej hodnote 88.759,87 eura. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Balleková s tým, že ide o prebytočný materiál, ktorý v súčasnosti armáda nevyužíva a nepočíta s ním ani v budúcnosti.

Ministerstvo takto predáva napríklad vyše 5500 kusov kabátov vzor 85, ktorý používala ešte Československá ľudová armáda, ďalej vyše 28.000 kusov čiapok lodička vzor 98 či takmer 31.000 kusov dozimetrov vzor DD-80, ktorý slúži na meranie dávky rádioaktívneho žiarenia. Záujemcovia si tiež môžu zakúpiť zátky na poľnú fľašu, ako aj nohavice, brašny, ale aj zástery pre holičov či vojenské čiapky pre kuchárov. Podľa informácií rezortu celý výstroj bol dlhodobo skladovaný.

"Ide o odpredaj prebytočného hnuteľného majetku štátu, s ktorým sa nepodarilo naložiť v rámci ponukových konaní pre štátne rozpočtové a štátne príspevkové organizácie v zmysle zákona o správe majetku štátu," uviedla Balleková. Cena za kus sa v závislosti od druhu výstroja pohybuje v rozmedzí od troch centov do 3,60 eura. Podľa ministerstva cena časti ponúkanej výstroje bola znížená o 50 percent z dôvodu neúspešných predchádzajúcich ponukových konaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu